dionea

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

''Páčim sa ti?'',''ak povieš ''áno'', neželaj si ma!''.

len také zamyslenie...o príťažlivosti a našich hraniciach
     On: Vieš, že si nádherná žena? Určite to vieš, smiešna otázka, asi som to ani nemal povedať.
     Ona: Neviem, no nemal si, ale ďakujem, je to od teba milé.
     On: Keby som sa ťa mohol dotýkať, milovať sa s tebou, bol by som najšťastnejší muž na svete.
     Ona: To mi nehovor, na to ani nemysli!
     On: Prečo? Si prekrásna, vzrušuješ ma celá, aká si, veď na tom nie je nič zlé. Chcel by som sa s tebou milovať celú noc, privádzať tvoje telo k ďalším a ďalším orgazmom!
     Ona: Nie je, ale nemal si! Som zadaná, nemôžem!
     On: Aj ja som.

     
Jedna z vecí, ktoré ma  zaujímajú, je to, ako ženy prijímajú komplimenty, dokonca aj tie, ktoré prekračujú isté hranice.
     Ak  by Vám nejaký sympatický neznámy muž povedal, že po Vás túži, väčšina žien by zaujala obrannú pozíciu a automaticky odmietla každý prejav sexuálnej náklonnosti, alebo aspoň väčšinu z nich. Zalamujeme rukami, keď sa nám muži zjavne pozerajú na prsia či zvodné boky a nohy. Pohoršuje nás žmurkanie, pozdrav, úsmev. Je to skutočne to, čo chceme a chováme sa tak, ako to cítime?

     Chce sa alebo sa nechce žena cítiť príťažlivá? Len pre svojho zákonitého alebo aj pre iných mužov, s odozvou či bez nej?
Ak pre niekoho aj je príťažlivá, je vhodné či nevhodné jej to povedať? Ak jej to aj niekto povie, ako by sa mala zachovať, ak je nanajvýš zadaná? A ak otočíme parte a dôjde k situácii, že sú si obaja ľudia sympatickí a príťažliví, čo s tým urobiť? Možno sú tieto otázky smiešne a automaticky sa nám na jazyk tlačí jedna odpoveď, ktorá by znela približne takto: "Nič, pretože, ak by sa aj niečo podniklo vo vzájomnej príťažlivosti a navyše, ak by boli obaja zadaní, išlo by o neveru a signál pre koniec vzťahu." Prečo je nutné brániť sa svojim skutočným myšlienkam a pocitom? Premýšľam nad tým, či je nevyhnutné domnievať sa, že má človek prolémy vo vzťahu, resp. že niečo nie je v poriadku, ak sa mu páči aj niekto iný, ak uvažuje nad jeho komplimentami, ak mu lichotia a privádzajú ho do vytŕženia, ak zmyselnosť toho druhého, zakázaného dáva žene pociťovať, že je príťažlivá a mužovi, že je zvodca, ktorý dokáže rozvášniť ženu.
     
Veď myšlienka na milovanie s niekym iným by mu teoreticky nemala ani zísť na um. Príťažlivosť dvoch tiel, či blízkosť dvoch duší. Chceme sa páčiť a byť príťažliví, či sú to muži alebo ženy. Muží majú potrebu dobýjať a ženy byť dobýjané, ale po istom momente (sobáš) to majú obe pohlavia zakázané. A sme z toho zmätení alebo si povieme, že sme na tej druhej, zlej strane (ak nám komplimenty lichotia) a mali by sme mať výčitky svedomia a kajať sa.
      Prítomnosť potreby byť príťažlivý je dnes zjavná aj na nete. Zbližovanie prebieha v ohromných kvantách a rýchlostiach. Ľudia si dokážu veľmi rýchlo "sadnúť", pretože tie prvotné zoznámenia nemusia priniesť hneď nepríjemné pocity či problémy v komunikácii. Ani sa nenazdáte a nedočkavo čakáte na nové správy, vyznania, erotické maily a v anonymite sa veľmi ľahko opätujú. A možno je to rovnako sprevádzané výčitkami, ak ste zadaní, ale tie sa nejako dajú zatlačiť do úzadia a človek sa často a veľmi ľahko oddáva svojim najživočíšnejším a najzmyselnejším potrebám.
Chce sa páčiť, zvádzať a byť zvádzaný.
     Sexuálna energia prúdi aj v podobe fotiek a videí, vymieňajú sa v utajení a strachu z odhalenia alebo celkom otvorene, no predsa len v anonymite, pretože takéto správanie je dnes neprípustné a odsudzované. Človek dostal priestor a slobodu prejavovať sa aj vo svojich najskrytejších túžbach a takmer v plnej miere, avšak väčšinou v anonymite. Ľudia sa radi o sexe rozprávajú, radi flirtujú a zoznamujú sa, vymieňajú si šteklivé písmenká a nielen to. Tento priestor sme dostali aj vďaka tomu, že sa sústredila pozornosť na potreby indivídua, na jeho sebarealizáciu, právo na  riadenie vlastného života, právo na slobodu slova, prejavu, právo na príjemné pocity, vlastnú morálku, vlastný život bez strašiaceho pekla na konci. No kde sú naše hranice?

      Nie je prirodzené, ak človek túži po kontakte s inými ľuďmi, s ich radosťami a starosťami, s ich túžbami, po ich zdieľaní a napĺňaní? Čo si o tom myslíte Vy? Mali by sme nechať týmto našim prejavom voľný priebeh alebo ich potláčať? Ak sú to prirodzené záležitosti, nešli by sme tým proti sebe? Už Nietzsche tvrdil, že tradičná morálka vedie k obmedzovaniu a manipulácii ľudí a že by sme mali hľadať spôsob života, ktorý by umožňoval náš rast. Je rozvíjanie našej sexuality tým, čo je prirodzené a malo by sa mu nechať voľný priebeh? Alebo je naopak nevyhnutné potláčať niektoré potreby človeka na to, aby fungovala spoločnosť, rodina, výchova detí?   
    
      

O slobode vo vzťahu mužov a žien | stály odkaz

Komentáre

  1. noooo, zaujimave
    ja osobne, asi komplimenty prijimat neviem. nie som na to zvyknuta, dlho som ziadne nepocula. neviem ako sa zachovat, hlavne od cudzich. podakujem, a kedze moje sebavedomie nie je prave na najvyssom stupni, tak vacsinou sa snazim za to akoby ospravedlnit (ale vobec nie som pekne oblecena....)
    co sa tyka druhej casti. ked ti na ulici niekto povie, ze by sa s tebou chcel milovat, no je to divne. a ked tie sympatie nie su vzajomne, tak sa citis trapne.
    ale ked je to obojstranne? neviem. ci to urobit, ci nie, je to spravne, nie je to spravne? co na to partner? mne by sa to tiez nepacilo.....
    publikované: 18.06.2007 11:56:38 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ja som Vierka s tými komplimentami
    rovnako, a pritom ma to teší a chcem pôsobiť príťažlivo, a keď sa to nakoniec podarí, neviem, ako mám reagovať, tak sa len usmejem a poďakujem, aj keď asi vyznie dosť divne ;) a rovnako občas zapieram a odmietam, čo ma trošku mrzí...

    to znamená, že prijímanie prejavov príťažlivosti stoja v ceste dve prekážky, nízke sebavedomie a zadanosť a najhoršia je kombinácia oboch naraz?

    nuž, návrh na milovanie tiež nemusí padnúť zle, ak je podané vhodne, môže aj potešiť...to neznamená, že prijatím komplimentu či iného prejavu náklonnosti a príťažlivosti, to treba aj nejako zakončiť ;) hm?
    publikované: 18.06.2007 12:26:30 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. a podla Teba,
    aka je spravna reakcia na kompliment? "mas krasne oci" "hm, dakujem", alebo co? ja vlastne ani neviem....

    nehovorim, ze to treba zakoncit nejako, ale ked uz ten jeden cosi povedal, tak to asi mysli tak, ze by sa s nou fakt pomiloval. ci len ja si to myslim?? proste ked mi povie chlap, ze vyzeram uzasne, mam skvelu postavu (no pochvalim sa trochu:D )a po mne tuzi, tak podla mna ocakava, ze to milovanie sa uskutocni.
    publikované: 18.06.2007 12:44:51 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ránko,len toľko som chcel
    že je to ťažké,ale odmietam a odmietam.
    A tak nič iné celý deň nerobím,len odmietam.
    Či už návrhy,stretká,komplimenty,prácu a vlastne všetko :)
    A nejak ma nenapajú myšlienky na milovanie sa s inou.
    Mám doma jednu ženu a myslím,že iná by mi po milovaní,v prípade,že ma bolí palica,Ibalgin do pelechu nepriniesla :)
    publikované: 18.06.2007 12:50:02 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. teide, aj
    komplimenty odmietas?? no nezda sa mi :D
    publikované: 18.06.2007 12:53:15 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Vierka..v reále..:)
    Tak,nech sa ti o mne zdá :)
    publikované: 18.06.2007 12:55:38 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :D určite Vierka,
    ale len ak mu to dovolíš xi xi...myslím, že sa nedá hovoriť o správnej reakcii na kompliment, pretože samotný kompliment prichádza nečakane a skôr nás privádza do rozpakov...naše reakcie sú väčšinou spontánne, a kým jedny ženy mužov za komplimenty karhajú, iné by ich aj rady prijímali, len nevedia ako...asi by bolo vhodné vyjadriť to, čo v nás komplimenty vyvolali, ak je to radosť, tak radosť, ak pohoršenie, tak to....len neviem, prečo by nás mali pohoršovať...

    ale ak muž vidí, že ťa jeho poklona potešila, myslím, že mu to stačí, len ho to potom môže posmeliť k ďalším krokom....no tým zase môžeš zabrániť a ukázať mu, kde sú tvoje hranice, za ktoré nechceš, nemôžeš ísť...

    čo vlastne muži čakajú, keď nám povedia niečo pekné o nás? tak to by ma tiež zaujímalo....
    publikované: 18.06.2007 12:56:52 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. :))) teiduško
    len neodmietaj, nám ženám sa páči, ak sa aj na líčkach mužov objaví jemný rumenček xi xi ;) a príťažlivosť sa nemusí nevyhnutne prejavovať len pozývaním do svojho pelechu :) ibalgin mám vždy po ruke, nielen pre mužov :D
    publikované: 18.06.2007 12:59:49 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. nerumencujem sa,už nie
    bo som veľký :)
    Keď poviem niečo pekné partnerke,neočakávam nič,pretože už viem ako zareaguje a keď poviem niečo pekné spolupracovníčkam,očakávam,že ma pozvú na pizzu :)
    publikované: 18.06.2007 13:02:43 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  10. :D aha
    ej veru nákladné komplimenty dávaš, ale inak beriem ;)
    a aj ja som veľká a ešte sa rumencujem, heč :/ aj keď nechcem...
    publikované: 18.06.2007 13:11:03 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  11. rumencová diuška
    musí byť najsmafasalepšia :)
    Ono,je jasné,že sa nechám pozvať,ale svoj pizzový trojuholník si aj zaplatím a okrem toho i pár komplimentov pridám,kedže dámy moc bonmotov doma nedostávajú.
    Len ma trocha mrzí,že ma považujú za prerasteného syna.
    Myslíš diuška,že je to dobre? :))
    publikované: 18.06.2007 13:14:28 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  12. mmmm :)
    aj hej teiduško, ale ak ťa to mrzí...možno si myslia, že tvoje komplimenty nie sú myslené vážne a že sa ti ako ženy až tak nepáčia a chceš byť len zdvorilý...ale inak verím teiduško, že sa v tvojej spoločnosti cítia lepšie ako v spoločnosti svojich lichotiacich prerastených synáčkov ;)

    a rumencová diuška je oooch :// nedokážem to ovládať a predstavujem si všetko možné, studený vodopád, kocky ľadu, zelenú trávu, len nech to prejde a to je ešte horšie :D
    publikované: 18.06.2007 13:20:53 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  13. virtualita je prinajmenšom o krok pred realitou
    a je to jednak vďaka jej anonymite a tiež tomu, že na odpoveď je vždy viac času ako v reálnej situácii.
    nie je nutné reagovať okamžite a okrem toho virtuálne komplimenty sa obvykle odohrávajú bez svedkov, čo pri reálnom stretnutí muža a ženy, ktorí nemajú dôverný vzťah, tak nebýva...
    myslím si, že primeranou odpoveďou na kompliment je poďakovanie, (obvykle) primeranou odpoveďou na milostný návrh poďakovanie s odmietnutím, no bez zbytočného moralistického pohoršenia, dokonca ani vtedy, ak žena má partnerský vzťah... veď dotýčný nemusí vedieť, či jej vzťah nie je v kríze a môže dúfať, že práve on bude dobrou budúcou voľbou.
    publikované: 18.06.2007 13:24:18 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. :)) ako mi raz radila doktorka sexuálna,
    treba myslieť na niečo studené,trebárs na studeného eskymáka..
    V civile som diuška predsa len chlap vážny i keď priznávam,že máš kus pravdy v tom,že sa mi nepáčia,ale chcem byť zdvorilý.
    Občas však do komplimentov vkladám i výchovný aspekt,aby ctené dámy pochopili,že veta..J...m T...u M...r ,predsa len do úst odrastených mamičiek a kvázi dám nepatrí :)
    publikované: 18.06.2007 13:26:53 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  15. hfw :)
    tiež si myslím, že by nás komplimenty, ako aj návrhy na milovanie nemali pohoršovať...v podstate je to pekné vyznanie ženskosti ženy a reagujem tak, ako si hfw napísal...aj keď by niekoho tretieho moja reakcia možno pohoršila, ak mužovi hneď neotrieskam o hlavu to, čo mám najbližšie po ruke, ak prejaví svoju túžbu po milovaní so mnou...nevnímam to ako obťažovanie, pokiaľ to nezachádza tam, kam nechcem...

    myslíš, že by mali komplimenty zostať len v dôvernom vzťahu? čo ľuďom bráni dávať ich mimo neho, pokilaľ tak bez problémov robia vo virtualite?
    publikované: 18.06.2007 13:35:04 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  16. fiiiiha teiduško :)
    to hej, ani mne sa nepáči, keď ženy nadávajú, škaredé slovíčka nesvedčia ženským ústam ani ušiam ;) prichádzam na to teiduško, že je asi niekoľko druhov komplimentov, no i tie zdvorilé potešia :)
    publikované: 18.06.2007 13:38:41 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  17. nemyslím si, že by komplimenty mali zostať len v dôvernom vzťahu
    čo ľuďom bráni dávať ich mimo neho, pokilaľ tak bez problémov robia vo virtualite?
    reálnou skúsenosťou podložená obava z nepochopenia, odsúdenia a spoločenského znemožnenia.
    publikované: 18.06.2007 13:56:14 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. ďakujem hfw :)
    za odpoveď, škoda len, že máš asi pravdu, aspoň čiastočnú...zdá sa totiž, že žijeme v neúprimnosti a z opatrnosti, prezieravosti a strachu nerobíme to, čo by sme chceli...ale ešte stále je otvorené to, čo by sme vlastne chceli...v podstate je to paradox, ľudia vo virtualite sú si bližší a otvorenejší, než v reále, kde si hľadia priamo do očí...

    a čo Vy ostatní? máte skúsenosti z nepochopenia, odsúdenia a spoločenského znemožnenia pri dávaní komplimentov opačnému pohlaviu? ste v ich prejavovaní slobodní? ak nie, čo Vám v tom bráni? alebo si myslíte, že by sa nemali dávať najavo?
    publikované: 18.06.2007 14:06:32 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  19. som nepochopený :))
    publikované: 18.06.2007 14:12:33 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  20. jooooj teiduch :))
    a ako sa to prejavuje?
    publikované: 18.06.2007 14:13:42 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  21. nuž diuš :)
    asi tak,že na mňa civia ako na nepochopeného :)
    Neviem,keď chcem vyjadriť svoj názor,poviem ho rovno,bez prikrášľovanie.A to isté očakávam i od okolia.
    Častokrát sa potýkam s tým,že keď mi chce človek povedať niečo nepríjemné,zabalí to do celofánu,omotá sladkým karamelom a potom to stráca na svojej hodnote..rozumieš? :)))
    publikované: 18.06.2007 14:18:49 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  22. aha :)))
    to nie ako tie revizorky, čo? ale nechcem ťa dráždiť ;) takého priameho človeka by som chcela stretnúť...v dobrom i zlom...
    publikované: 18.06.2007 14:22:42 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  23. inak,
    este mam pocit, ze chlapi tiez moc nevedia prijimat komplimenty. stane sa, ze ked je chlap pekne obleceny, tak ho pochvalim, ze vyzera dobre. a niekedy nepovedia ani ze dakuju.... tak neviem
    publikované: 18.06.2007 14:22:57 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  24. to hej Vierka :)
    nepovedia nič, tak ani nevieš, čo si myslia, ale u nás sa aspoň usmejú :)
    publikované: 18.06.2007 14:24:08 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Vierka..prijal by som
    a poďakoval :)
    publikované: 18.06.2007 14:24:42 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Myslím,že
    našaq omladina s tým už problém nemá diuška..aspoň tak to vnímam na základe bratových detí ..
    publikované: 18.06.2007 14:25:45 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  27. ach bože teiduch :///
    asi naozaj starnem :D
    publikované: 18.06.2007 14:26:48 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  28. jooooj,diuška
    samozrejme,že medzi omladinu rátam i Teba,vidíš,zase som bol nepochopený :))
    publikované: 18.06.2007 14:29:01 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  29. aj ty k nej patríš teiduško :)
    už ani ja neskáčem odzemok a bengály nerobím, no možno ma to ešte len čaká xi xi...ale ty si tú omladinu spomínal v súvislosti s priamosťou, že? povieme si síce viac, ako si niekedy hovorili naši rodičia, ale aj tak sme pozadu oproti tým, čo sa narodili po nás, po prevrate...čo sa týka otvorenosti...na druhej strane máme aj niečo naviac ;)
    publikované: 18.06.2007 14:34:13 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  30. diuška,tú prvú vetu
    môžeš spomínať častejšie a hlasnejšie?? :))
    Inak nemožno než súhlasiť..naviac mám napríklad jeden počítač :)
    publikované: 18.06.2007 14:40:47 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  31. xi xi :)))
    rada, aj keď to z teba priam srší a nemusí sa opakovať, len ti to občas pripomeniem, hm? ;) a inak, aj ja jeden mám a dokonca aj kanvicu, idem si zaliať čajík :)
    publikované: 18.06.2007 14:43:55 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  32. :) nasávaj teda diuška
    arómu zeleného či mátoveho čajíku,nech sršíš i Ty a nech sa v záplave komplimentov od srdca topíš :)
    publikované: 18.06.2007 14:47:57 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  33. ďakujem teiduško ;)
    tebe zase nech hrdlo osvieži a ovlaží studená desina, jeeej a rovnaké topenie zo srdca prajem aj tebe :)
    publikované: 18.06.2007 14:53:01 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  34. nejdem rušiť...
    ja len toľko, že ak sú slová, komplimenty atď. napísané...sme smelší, prijímať, ponúkať. Povedať to z očí do očí, potrebné je mať aj sebavedomie aj odvahu. Spracovávanie týchto podnetov a dávanie ich na verejnú diskusiu, alebo uložiť do súkromia...je len na jednotlivcovi.
    Komplimenty od mužov (zadaných, nezadných, ..môjho) mám rada. Viem opätovať poďakovaním, alebo taktiež komplimentom.
    Virtuálne hrátky sú u nás verejnou záležitosťou, preto nerozmýšlam o nevere...
    Som zadaná a myslím to úprimne s vyvoleným.Poznáme sa do "špiku" kostí, svoje chtíče, myšlienky a sny...nebojím sa o stratu dôvery .
    Ale aj sekera môže vystreliť...:)))))))))
    publikované: 18.06.2007 16:53:29 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  35. vikina, si píš, že môže... stačí len dosť dlho skúšať
    publikované: 18.06.2007 16:57:50 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. :)))
    veru môže vystreliť a trafiť priamo do srdca, aj keď si myslíš, že tam viac miesta nie je :) a vikina!!! prečo by si mala rušiť, som rada, že si sa u mňa zastavila, najmä, ak je to žena, ako ty, šťastne zadaná a trošku skúsenejšia ;) ďakujem

    v podstate príťažlivosť virtuálna či tá reálna nemusí hneď viesť k nevere, no často je už len prijímanie komplimentov dosť veľký problém (skôr v reále) a tak mi napadá, že tých nežnôstiek je možno až príliš málo, ak nás dokáže roznežniť len oslovenie typu "miláčik, zlatko, srdiečko" vo virtualite od cudzieho človeka, či poslaný bozk...nie je to zvláštne?

    vikina, zaujímalo by ma, aké virtuálne hrátky máš konkrétne na mysli, ak môžeš, prezraď prosím trošku viac :)
    publikované: 18.06.2007 18:08:10 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  37. :)
    a čo Vy ostatní? máte skúsenosti z nepochopenia, odsúdenia a spoločenského znemožnenia pri dávaní komplimentov opačnému pohlaviu? ste v ich prejavovaní slobodní? ak nie, čo Vám v tom bráni? alebo si myslíte, že by sa nemali dávať najavo

    odpoved: rozdavam bez problemov, prijimam s potesenim a pochvalou skveleho vkusu komplimentatora .)
    publikované: 18.06.2007 18:36:12 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  38. virtuálne hrátky...
    napr. poťahovanie sa slovíčkami s blogermi...:)) keby som nemala za manžela môjho fajn chlapa (ktorý o nich vie)...asi mi otrepe PC o hlavu , vieš chlapi sú žiarlivíííí...Nemyslím sexuálne hrátky...na to už nemám...(vieš stará korytnačka),...ale koketovanie s inými pár hodín pri PC, tu...no mám to ja ale zlatého chlapa. Debatuje o všetkých mojich príspevkoch, komentároch..o všetkom vie...robia mi dobre jeho lichôtky, komplimenty, alebo rada..na hrátky so slovami, či "kamarátstvom" s Blogom..napr.
    Veľa kecám, viem, na všetko musí človek počúvať aj srdce aj dušu...na toto nie sú napísané strikné pravidlá...Je to jednoducho život:)))))))))
    publikované: 18.06.2007 18:41:24 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  39. BV dík :)
    tá pochvala skvelého vkusu ma dostala, to si zapamätám ;)
    sú aj komplimenty, za ktoré by si mužíčkov nepochválila, napriek dobrému vkusu vzťahujúcemu sa na tvoju osôbku?
    publikované: 18.06.2007 18:42:33 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  40. viki :)
    ten môj je tiež žiarlivý a oj oj, veru ani koketovanie sa mu nepáči a inak žena!!! na tie iné hrátky určite nie si stará ;) a máš skvelého mužíčka, že pozdravujem, asi naučím aj toho svojho čítať moje článočky, síce, to sa mi asi nepodarí, ak sa mu naozaj nebude chcieť :O) nerada niekoho do niečoho nútim...
    publikované: 18.06.2007 18:48:28 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Dionea:
    držím Ti palce v pokorovaní mužskej ješitnosti, aj keď som počula aj názor, že niečo si žena musí nechať len pre seba (veď sme trošku všetci egoisti).:)))
    publikované: 18.06.2007 18:55:31 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  42. :)
    sú aj komplimenty, za ktoré by si mužíčkov nepochválila, napriek dobrému vkusu vzťahujúcemu sa na tvoju osôbku?

    vies Dius, ze ma ziaden nenapadne? mozno keby som pocula,ako krasne som zas pribrala ci ze mi tie angoracke oci pasuju k sandalkam .. :)))

    inak, ktosi mudry dal celkom bystro, ze zeny sa kraslia len kvoli zenam (chlapom sa, podla mojich pozorovani, aj tak najviac pozdavame prirodzene ..) .. takze usi popravde nastrazim ak kompliment (na vyzor) dava skor zenska :)
    publikované: 18.06.2007 19:06:39 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  43. :) viki ďakujem
    je pár vecí, ktoré spolu nezdieľame, napríklad tento blog...a myslím, že ten názor sa nemýli, aj keď som kedysi prahla po absolútnej úprimnosti a otvorenosti...niečo si nechám len pre seba ;)
    publikované: 18.06.2007 19:10:59 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  44. ahaa BV :)))
    práve mi napadlo, že keď mi mama povie: "diuška, ty si tuším schudla", podozrievavo na ňu zagánim :D pretože jej úprimnému názoru neverím a máš pravdu, kým muži chvália vlasy, tváričku a iné prednosti, ženy skôr to, ako sme oblečené, namaľované a pod. v podstate umelinu xi...mňa skôr tešia tie mužské, aj keď dostávam častejšie asi ženské komplimenty :)))

    chlapi vzchopte sa! inak z nás budete mať maľované bábiky...ale nie, stojí to veľa času a námahy ;) niežeby som nerada pôsobila pekne...
    publikované: 18.06.2007 19:18:51 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  45. dia, ešte ani pod čepcom nie si...
    a už zľavuješ z ideálov a predsavzatí? už len ubrať z absolútnej vernosti a dielo (mravnej) skazy je dokonané... sa patrí takéto dačo??? :(
    publikované: 18.06.2007 19:20:56 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. hlásim sa k pozorovaniu, že...
    "chlapom sa ... aj tak najviac pozdavate prirodzene"... neviem, prečo by sme mali velebiť oblečenie a kozmetiku.
    publikované: 18.06.2007 19:23:59 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. ja som maxim uprimna..))
    to znamená,že ak sa mi niečo páči,tak poviem,že sa mi to páči..a väčšinou ani nečakam od pochváleného/ej "dakujem" ...ale rovnako to je aj v opačnom prípade..ak sa mi niečo nepáči,tak to poviem s rovnakou vehemenciou..))..viem..nič moc..ale..zabite ma..som už raz taka..)))

    a prijímam?...prijímam....a odrazim späť..))))))))))
    publikované: 18.06.2007 19:24:52 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  48. :))) oki oki hfw
    nepoľavím zo svojich ideálov, len im musím dať viac času :) no maličké tajomstvá asi budem mať vždy, ak bude na ne môj mužíček pripravený a bude o nich chcieť počuť, poviem mu ich ;)

    MissEllie, tak to je fajn, ani ja nečakám "ďakujem", skôr to, že ten dotyčný pochvalu prijme a poteší sa, uverí ;)
    publikované: 18.06.2007 19:32:57 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  49. komplimenty...
    Necital som vsetky prispevky, takze to u zmozno niekto spomenul, ale podla mna sme zatazeny na to, ze ked clovek vyjadri opacnemu pohlaviu kompliment, tak si ten druhy hned pomysli, ze ho chce zviest alebo nieco take. Samozrejme zavisi od komplimentu a aj od podania, ak ma totiz sexualny podton, tak nie je o com, to je jasne. Ale niekedy pochvala typu - mas pekne oci, vlasy, saty apod. vobec nemusi znamenat "a chcem sa s tebou milovat", tak ako to uvadzal isty vtipny mailovy spam. Jednoducho je to pochvala, potesenie toho druheho. Ked pochvalim kamosovi karu alebo ked zena pochvali druhej ako dobre vyzera, tiez tym vacsinou nemyslime na sex. Takze ja si myslim, ze damy by sa mohli naucit prijmat komplimenty a ze taketo drobne pochvaly by mali byt dennou samozrejmoustou (a nielen medzi znamymi a priatelmi).
    publikované: 20.06.2007 23:22:10 | autor: marsal (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. ďakujem MarSal :)
    neopakuješ a súhlasím, komplimenty sú fajn a potešia každý deň ;)
    publikované: 20.06.2007 23:31:05 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  51. no tak teda ....
    idem prispiet svojou trosku :-) Myslim,si ze sexualita je dolezita vo vztahu dvoch ludi aspon pre mna teda je,pretoze akokolvek sa tomu niekto moze branit stale sme len zvierata a mame zakladne programy ako naplnit svoje pudy ako su jedlo,spanok a sex a niekto chce tak rozmnozovanie. Nikdy nie je naskodu vediet,ze sme zaujimavy aj preniekho ineho ako len nasho partnera a dokonca si myslim,ze to moze trochu okorenit partnersky zivot. Myslienk su len v hlave a prave to ci ich naplnime alebo nie nas odeluje od zvierat.
    Rozvijanie sexuality predsa moze byt aj v partnerstve,zalezi len na nas ako sa k tomu postavime a vobec to nemusi mat vplyv na rodinu,vychovu deti (teda ak si to v ramci spolocnych ranajok nerozavame pri kuchynskom stole) .
    Takze som za rozvijanie ale asi predsa len verim,ze snad niekde existuje pre kazdeho ten/ta prava s ktorou sa to da rozvijat bez zbytocnych navstev virologa :-))))
    publikované: 22.06.2007 09:15:35 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  52. Ivanko dík :)
    ako si to myslel s tym okorenenim zivota? nemoze to skor narobit problemy? ci problemy so ziarlivostou su tym okornenim? a tiez dufam, ze som ho uz stretla :) ale clovek casto citi blizkost, pritazlivost aj inde ako v parterskom vztahu...tiez si nemyslim, ze je to na skodu a je na nas, ako s tym nalozime :)
    publikované: 22.06.2007 09:49:55 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  53. neda mi nereagovat :)
    na jednej strane to okoreni zivot, podla mna, ale aj vela korenia skodi.... myslim tym hlavne to, ze niekto ti povie, ze by sa s tebou chcel milovat. dajme tomu, ze to nie je clovek, ktoreho uz nikdy nestretnes, ale stretavas ho. vies ze ta chce. najprv to zaujme len tvoju fantaziu, zacnes si predstavovat ake by to bolo. lenze pride nieco, hocico, necakane. (nemusi to byt hned hadka s partnerom, staci nevinny viacnocny vecierok) aaaaa, uz sa moze stat vselico. pretoze si rad/rada, ze si niekoho zaujal, robi ti to dobre, je to prijemne, a potesi a ktovie ako sa to skonci.
    mala som frajera. az tak skvele nam to nefungovalo, skor to bol zvyk. a prisiel niekto kto mi povedal, kto urobil, vsetko co mi v dovtedajsom vztahu chybalo. zalubila som sa do lasky, zalubila som sa do obdivu, ze ma obdivuje, ze ma este niekto chce.... a preto sa moj vztah skoncil...
    publikované: 22.06.2007 11:22:26 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  54. ziarlivost je korenie
    a tak ako kazde korenie treba podavat po stipkach resp. po troskach tak aj ziarlivost je vhodna jedine ak je dodavana po kuskoch, pretoze vsetkeho vela skodi. Som rad,ze si nasla svoju lasku Diuska a Vierka mrzi ma,ze sa ti skoncil vztah ale podla mna pravda je taka,ze nikdy nevieme preco sa to skoncilo a pravdepodobne sa to nikdy nedozvieme tak sa neobvinuj.
    publikované: 24.06.2007 23:18:46 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  55. myslim,
    ze komplimenty nesuvisia iba so sexualitou ako takou. Mam velmi dobreho priatela, s ktorym sa zartovne volame brat a sestra. Povieme si prakticky vsetko, on mne o jeho nadejnej , ja jemu o mojom... podchvilou povie, ze som velmi mudra, obohacujem ho mnozstvom krasnych myslienok, som pren ako zrkadlo, v ktorom vidi svoje preslapy, som uzasna, atd. Vzdy som v rozpakoch, hoci sa dobre pozname, toto neviem prijat normalne, on tvrdi, ze to fakt mysli vazne. Jednoducho, neviem reagovat, pretoze to nie je pravda . Pri druhom priatelovi , ktory bratom nie je/nastastie/, si osobne pripadam velmi prosta, priam nevzdelana, niekde velmi daleko za nim, no a jeho obcasne komplimenty ma tiez skor zatlkaju do zeme...Mam nizke sebavedomie? Prilis vela komplexov? Cim to je? Objektivne hodnotenie -nie som ani najsprostejsia ani ...som bezny priemer/s komplexami/. Ale ked mi treti kamarat zacne hadzat eroticke komplimenty, tak sa cervenam aj pri sluchadle, tie uz neviem ani pocuvat, toboz reagovat. Je chyba len vo mne? V prvom momente ma lichotka skor zaskoci ako potesi, da sa natrenovat, aby som bola pripravena v kazdej minute na kompliment s dostatocne velkym sebavedomim, aby som si plne vychutnala kazde slovicko chvaly z muznych pier?
    publikované: 16.08.2007 00:05:54 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. :) Hanka
    aj v tomto sme na jednej lodi, akoby si písala o mne...a odpovedať na tvoju otázku neviem...myslela som si, že keď mi to bude hovoriť viac ľudí, zvyknem si na to a budem to brať úplne normálne...je pravda, že mi v detstve nikdy nik nelichotil, nebola som otcova malá princezná a uznanie som dostala len v škole...možno aj preto sa s tým nedokážem dnes zmieriť a jednoducho prijať, keď mi niekto nejaký kompliment venuje...aj keď zaskočí, nakoniec veľmi poteší, že? :)
    publikované: 16.08.2007 00:17:23 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  57. zeby?
    Zeby za to skutocne mohol moj oco? Uz sa ho na to nemozem spytat, zomrel pred par rokmi...Mozne to je, ze sebavedomie dievcata zdviha uz otec, ale u nas nebolo zvykom lichotit a viest sladke recicky. Napriek tomu, sme vedeli, ze sa mame radi. Dnes som sa stretla s priatelom, s ktorym si velmi rozumieme, len...je velmi maly, drobny...myslela som, ze to "nepredycha", hoci som mu dopredu napisala, ze som "velka". Napriek tomu mi pisal, volal, tesil sa, ze sa uvidime. Bola to len chvilka, prave som odchadzala rychlikom, ked dobehol, ale videli sme sa, prehodili zopar viet. Je mily, sympaticky...Pred chvilou mi dosli 2 sms, kde mi napisal, ci zase budeme vecer spolu pozerat hviezdy, drzat sa za palce, aby sme si neuleteli a vraj si ma predstavoval "mohutnejsiu",tak neviem...podla mna su to krasne komplimenty, tesim sa z nich a ...dakujem dionea, ze sme si blizke,ze citime podobne... nechces mi napisat mailika? ved o Tebe neviem nic...
    publikované: 16.08.2007 21:08:41 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014