dionea

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Plešatý a bohatý hľadá dlhonohú blondínku II.

alebo o zoznamovaní cez inzeráty v podaní diušy a phila :)
    Vďaka tebe phil som si pozrela pár inzerátov a niektoré ma pobavili, iné odradili, našli sa aj také, nad ktorými som len v duchu zalomila rukami, a keby som si niekoho hľadala, určite by som ich zaradila medzi „vôbec nevyhovojúce“. Inzerátov s fotkami tam nebolo až tak veľa a často je skutočnosť úplne iná. Preto by som fotke nedávala až taký význam, aj keď určite vytvorí aspoň nejaký obraz o mužovi a možno aj prvé sympatie. A je jasné, že by mal na fotke pôsobiť príjemne, nesilene, prirodzený úsmev a priamy pohľad by Vám chlapci nemali chýbať, fotka pri ktorej nemusím zaostrovať pohľad na hlavu, u mňa sú dosť podstatné oči, to znamená kukuč z blízka ;)
    Nuž, kilá navyše u ženy? Vôbec sa nečudujem, že túto kolónku ženy vynechávajú. No kto by zabral na písmenká: „Som síce tučná, mám slušnú nadváhu, ale vôbec to nevadí, chlapom sa aj tak páčim“. Preto ak tam nejaké to číslo je, nemusí byť vôbec pravdivé a to kilečko/á si veľa žien uberie ;)
    Rozmery muža hmmm, vždy mi v hlave nabehne ten vzorec o „pomere výšky a predpokladanej váhy“, pretože inak nemám takmer vôbec žiadnu predstavu o tom, aký veľký je muž s istou váhou a výškou, a potom, ak na sebe maká, môže mať aj viac, odkiaľ mám vedieť, či je tá váha skrytá v pivnom brušku či parádnych bicepsoch, no určite by mal mať viac ako ja :) takže chlapi, ak sa Vám ozve nejaká žena, pravdepodobne si myslí, že sa k Vám svojimi rozmermi hodí a predpokladá, že by sa Vám mohla páčiť. Môj priateľ mal však vždy menej ako ja (vizuálne to vždy nebolo zjavné, iba ja som o tom vedela).
    A phil, naozaj si presvedčený, že by sa ti skutočne páčila žena s „tým kilečkom navyše“? Koľkými kilečkami navyše? Na každej to vyzerá inak a takto povzbudená žena sa nakoniec môže reakciou muža dosť sklamať. Niektoré ženy sú realistky, iné skôr príliš sebakritické, no dnes znamená štíhla skôr vychudnutá ako normálne „obalená, obdarená“ baba.
Ak by mala váha odradiť potencionálneho partnera, nech to beriete akokoľvek, radšej tam tú váhu nedávame alebo tie kilečká skrývame, zo sebeckých a praktických dôvodov pravdaže. Asi je lepšie počítať s horším a dúfať v to lepšie ;).

      Po vyfiltrovaní vekovo vhodných adeptiek (no, hádam je aspoň tento údaj pravdivý J) sa prebojujem k samotnému inzerátu. Pri frázach typu „Opustená“ sa mi hneď rozsvieti výstražné svetlo. Dievča síce krásne apeluje na mužskú túžbu spasiť svet (najmä tú ženskú časť), nestojím veľmi o partnerku večne na mne pricucnutú a opakujúcu, ako som ju zachránil a ako ma bezhranične miluje. Nehovoriac o spojení „so zlomeným srdcom“, kedy by som asi počúval reči o hroznom bývalom, alebo by sa k nemu opäť vrátila. Naopak, nič mi nehovoria bežné formulky ala „Som XY a hľadám niekoho“. Pri odpísaní sa človek ani nemá čoho chytiť. Túžba po solventnom či krásnom mužovi ma tiež neosloví...

      Čo by odradilo mňa? Keď je muž neistý a berie zoznamku ako poslednú a najkrajnejšiu možnosť, na ktorej ho pravdepodobne nič dobré nečaká: „Neverím tomu, že touto cestou niekoho nájdem, ale nádej umiera posledná...“. Príliš vysoké nároky tiež nie sú veľmi naj spôsob, ako získať, zaujať ženu. Keď hľadáte „milú, sympatickú úprimnú žienku so zmyslom pre humor a rodinný život“, alebo „cieľavedomú, športovo založenú, inteligentnú, čestnú a zásadovú“ v jednom vydaní, asi nehľadáte normálnu ženu, ale mimozemskú nadprirodzenú bytosť, ktorá spadla z oblakov. Tiež sa tam veľa vecí opakuje a inzeráty sa zlievajú v homogénnu masu, napr. „možno hľadám práve teba...ak ti niečo chýba...“ a ak sa vyhovárajú na nedostatok času, asi by mi napadlo „bude mať čas na mňa?“. Ak muž píše o samote, nevadí mi to, poznám pár mužov, ktorí sa občas cítia osamelí a viem, čo prežívajú, ale sklamaných, ktorí chcú zabudnúť, by som určite obišla. Najviac sa mi páčili vtipné inzeráty, v ktorých si muž uťahoval zo seba, zo svojich nárokov, či niečoho iného.

      Hm, stalo sa nemožné, podarilo sa nájsť vhodný inzerát, ako naň odpovedať? Keď som zvykol loviť možnú partnerku v inzercii, uvedomoval som si, že môže byť zaplavená desiatkami úchyláckych mailov a viacerými „konkurenčnými“ odpoveďami. Čo však napísať? Ospevovanie vlastného ega, kvalít či majetku asi vynechám (alebo odložím na neskôr? J), stručná odpoveď typu „Som YX, poďme na rande!“ asi tiež nie je ok. Asi by som zvolil humorný štýl, nadviazal na nejaké záchytné body inzerátu typu vzdelanie, záujmy či podmienky na kandidátov. Aspoň niektoré by som však nechal otvorené, s drobnými otázkami pre druhú stranu... je to však to, čo ženy chcú? Záleží vám na dĺžke odpovede? A čo forma, stačí hocijaké zbúchanie slov a viet dokopy, alebo sa ráta upravenosť mailu? A čo by sme doňho určite nemali napísať, hm?

      Nuž, myslím, že na to ideš dobre. U mňa víťazí humor, a tak by ma určite zaujali nejaké vtipné odpovede. Chlapci, mali by ste si však dávať pozor aspoň na hrubky, slová „simpatický, ozvy sa, mislím si a pod.“ sa objavujú aj v inzerátoch a behá mi z toho mráz po chrbte (snáď nielen kvôli mojej profesionálnej deformácii heh). Aj keď to nehovorí vôbec nič o tom, aký človek je. Dokonca poznám pár mužov, ktorí ho neovládajú a sú skvelí, no v inzeráte či maile (odpovedi) by to malo byť OK, či nie? Obsah je však oveľa dôležitejší, zaboduje milé oslovenie, vtipný začiatok a uvoľňujúci záver, aby sa žena príliš nebála prvého pohľadu.

    Myslím, že nemusí obsahovať veľa info o človeku, veď by sa na začiatok nemali o čom rozprávať :) skôr je vhodný príjemný pozdrav, obsah, ktorý vyjadrí sympatie a túžbu po stretnutí. Keď muž túži po žene, je to pre ženu veľmi príťažlivé. Ak by to malo byť len vlažné, jednovetné pozvanie, alebo dlhotánsky mail s celým životopisom, asi by u mňa nezabodovali. Každú z nás však zaujme asi niečo iné. Takže sa nevzdávajte a píšte, občas sa môže aj inzerát trafiť do čierneho, resp. do tej správnej ženy ;)

príjemný dník Vám praje dia a phil :)

predchádzajúce články


Zoznámte sa prosím! | stály odkaz

Komentáre

  1. vymením nákupný košík z Tesca
    i s žetónom za basu desín oblejších tvarov s kvalitným obsahom ;)
    publikované: 13.03.2008 10:09:24 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. teiduško :))
    skvelá metafora :P
    publikované: 13.03.2008 10:25:58 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ozi diuška ?
    jupí jupí,ani som nevedel ako a aha,metafora je na svete :)
    publikované: 13.03.2008 10:31:18 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. dia
    o jakychto inzeratoch hovorite ? Asi som sa k nim nikdy nedostala .. Jaaj asi spominam . Hm , tie som nikdy necitala.
    Ale na chate , boli pre mna najsmerodatnejsie profily, aj ked niekto napisal nejaky ten proslov ku hladaniu, bohuzial mhoho muzov nema co povedat alebo to nevedia . Najviac sa mi pacili, taky z ktorych jak vravis, nesalal ten zalostny zufaly smrad potreby zeny a neprestrielneho smutku, ale ta nemozem byt kriticka lebo aj zo mna dakedy taky zavan razil :) .
    A co viem vymena fotiek, mi pokazila aj velmi prijemne konverzacie , coz by sa asi v realnom stretnuti nestalo, lebo v reale aj ked nehladam partnera, tak kamarata v muzoch hladam.
    Takze fotka, je dobra, ak jej clovek prida informacnu nie smerodatnu hodnotu .
    publikované: 13.03.2008 11:11:23 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Dionea, kukám či dobre vidím,
    je tu ešte nejaký iný Phil okrem mňa? Alebo som Ťa inšpiroval niečím ja? :-)))
    publikované: 15.03.2008 01:09:08 | autor: philovsvet (e-mail, web, autorizovaný)
  6. phil :)) to nie si ty
    v prvom článku som sa to snažila vysvetliť :) len som ho nijakovsky nechcela nútiť meniť svoj nick, šak slobodaaaaaaaaaaa :)

    pekný deň ti prajem a snáď sa nehneváš, môžem dať pod každý článok poznámku, že nejde o teba, ak chceš ;)
    publikované: 15.03.2008 10:32:36 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Diuška
    aj ja Ti prajem pekný deň a samozrejme nikoho do ničoho nebudeme nútiľ :)))
    publikované: 15.03.2008 13:32:08 | autor: philovsvet (e-mail, web, autorizovaný)
  8. dík za diušku ;)
    publikované: 15.03.2008 13:42:31 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. kilecko navyse...
    Diuska, s tym kileckom navyse to vidim tak, ze vy dievcata sa vzdy stazujete, ze ste tucne a mate velky zadok a pri tom v sutocnosti vacsinu zdravych muzov "velky" zadok dost vzrusuje (samozrejme mam na mysli normalny zadok v istom rozmedzi, nie obezny tucizadok), preto v pohode odpustia aj kilecko navyse. :-)
    A toto sa samozrejme da vztiahnut na celu postavu. Je to asi o tom, co si predstavuju zeny pod stihlostou a co muzi. Tak ked muz napise, ze moze byt aj "kilecko navyse", tak tomu ver ze moze... ;-)
    publikované: 02.07.2008 00:39:33 | autor: MarSal (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. :))) veď hovorím, že sa opakujem
    vkuse ma trápi to kilečko navyše :)) ale je to pre mňa ešte nevyhratý boj Martinko :) proste Vám neverím, ani keď mi poviete, že sa Vám páčim...možno tak trošku ;)

    a joj, viem, že vzrušuje :) a že sa muž na ženu často díva inak, ako ona sama na seba :)
    publikované: 02.07.2008 07:09:58 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  11. nebudem sa opakovat
    ale len zas poviem, ze som rada ze si spat v plnej krase a "se vsim vsudy" ;) :))
    publikované: 02.07.2008 08:16:10 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. kilecka alebo tuciky...
    (...ako to laskyplne nazyva moja mama :-)))

    Ak je to kilecko na tebe to kilecko, co som videl na tvojich fotkach, tak musim povedat, ze ty si zena presne podla mojeho vkusu a teda sa mi pacis, proste vyzeras uuzasne zensky, si proste nadherna baba, takze sa s tym (kileckom) netrap tolko a bud z neho stastna. tolko k mojej deklaracii obdivu k tebe. :-))

    ci som spat v plnej krase a so vsetkym vsade, to neviem celkom potvrdit. Bohuzial som stale dost zaneprazdneny, ale slubujem, ze sravim vsetko preto, aby som stihal citat (a reagovat na) tvoje clanky aspon tak rychlo, ako ich ty pises. ved je to hanba, ked to ani precitat nestiham... ;-)
    publikované: 03.07.2008 00:25:54 | autor: MarSal (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014