dionea

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šimko, bojím sa ;(

"Tešíme sa spolu s Vami na vytúžený okamih." som si dnes prečítala v informačnom hárku jednej nemocnice.
Chcem pre Teba to najlepšie, len...asi to nestihnem. Keď mi je z toho tak smutno, ako dnes, kopkáš ako divý a možno budeš chcieť na svet skôr ako máš. Mala by som nástojiť na tom, aby nás neoddelili hneď po pôrode (mám si nájsť inú nemocnicu, ak mi to nedovolia), aby si prežíval čo najmenej stresu z odlúčenia, aj keď v tejto chvíli mám pocit, že by ti bolo najlepšie niekde mimo mamičky ;(
Strašia ma kontrakciami, možno ani nechcú, určite im záleží na tom, aby sme boli pripravené na bolesť, ktorú sme nikdy necítili. Len správne dýchať! Možno sa nebudem otvárať, možno ma budú nastrihávať a nakoniec pôjdem pod nôž, možno mi budú nadávať, že vymýšľam, keď si Ťa budem chcieť nechať po pôrode dlho pri sebe, kým si sám nenájdeš cestu k mliečku. Možno ani nezistím, či si sa správne prisal, budem Ťa vedieť správne držať? Mám všetko, čo potrebuješ do nemocnice? Musím nájsť sobášny list a roztriediť ostatné papiere. Mala by som zájsť do obchodu a niečo nakúpiť, len mám červené oči a chvíľku bude trvať, kým dostanú suchú farbu.
Ale včera, keď som sa kvôli tatinovi prevracala z boku na bok, aby si si zase ty kopkajúc hľadal svoju polohu a on ťa mohol cítiť, tak včera v noci to bolo nádherné.

Neboj, mojko, urobím všetko, čo je v mojich silách. Len teraz sa cítim veľmi slabá...

Tvoja mamička :* :* :* 

moja každodennosť | stály odkaz

Komentáre

  1. To zvládneš,mamčo ! ;)
    publikované: 25.05.2009 15:48:03 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Diuška, veľa otázok dávaš Šimonkovi..
    neboj nič, všetko dopadne tak ako má, všetko vieš čo máš robiť, len si to ešte nemala príležitosť použiť, to sa nejako samé z maminky dostáva von, naozaj, neboj nič si silná zvládneš to..len sa ničoho netreba báť...viem, že sa mi ľahko vraví, ale vieš čo? ja som si vravela, však to iste dopadne dobre, a chvalabohu to dopadlo dobre, tak prajem veľa sily a drž sa..
    publikované: 25.05.2009 15:54:41 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Sa drž, bojuj...Dieťa je doteraz v poriadku, prečo by nebolo naďalej?
    ô
    publikované: 25.05.2009 16:01:28 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. nerob paniku, dievča....
    ...normálne to vypľuli iné, nejak to vytlačíš na ten svet a keď nie, tak šup pod nôž, ako sviniarik malý mIkinko, ktorý si povedal, že nikam nepude...ale sú tu. Proste: nejak vylezie. A že si budeš pripadať nemožná...no to si buď istá! To sme boli všetky! A tie slzičky z neschopnosti...hihihi. Vieš, máme v sebe to, čo sa volá materský pud. A ten pekne vypláva napovrch aj s materským mliečkom. No a bude do podvedomia našepkávať, čo treba....:-)
    publikované: 25.05.2009 16:01:42 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Dia.. ja som šla do nemocnice nepripravena odbornikmi..
    pár rad od mamy a sestier..a ostantych rodičiek..žiadne predpôrordne kurzy.. žiadne dýchanie.. nič.. ň

    len strašne odhodlanie.. zvládli iné, zvládnem aj ja..

    aj muža som pri pôrode odmietla.. vedela som,že sa podari..

    Určite nemáš všetko..ale.. všetko ti to prinesie tatino,alebo kupiš v bufete..:))) Ak má byť malý po pôrode mimo teba,tak isto preto,lebo to tak bude pre oboch lepšie.. neboj sa.. zvládnete to.. je to prvá skúška samostatnosti.. oni ti ho okupu, vyčešu.. a prinesu aby si si ho mohla privinúť..

    Celý čas mysli na film Modra lagúna.. boli dvaja.. obaja rovnako skúsení.. a?.-. porodila.. a aj na kojenie prišla.. atd..atd..atd.. :)))

    verim,že to zvladnete..len.. hormoniky pracuju a tak si malo veriš.. budeš skvela mamina.. a tvoj syn bude ten najlepši syn pre teba.. teda.. do času,kym neporodíš druhého.. pak budu dvaja.. :)))
    publikované: 25.05.2009 16:04:27 | autor: ell (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Dia,
    viem, že sa to ľahko vraví, ale naozaj ver, že to všetko dobre dopadne, že dieťatko ešte vydrží v teplúčku v mamičke. Narodí sa zdravé a ty budeš fit. Ver tomu !
    Vidím, že si pevnne rozhodnutá, mať dieťatko hneď pri sebe. Porozmýšľaj, či naozaj chceš, aby dieťatko od začiatku bolo pri tebe. Ja, po dvoch pôrodoch, by som to nechcela. Neprišla som o nič ani dieti o žiaden kúsok puta.
    publikované: 25.05.2009 16:05:44 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Dius,
    Simonko sa tam hra a mozno ti poklepkava a pokopkava aby si sa nebala. Nezabudni ze vsetko preziva s tebou. Tak usmiat sa, oplachnut tvaricku, pohladkat Simonka aj za mna prosim.
    Dius, mozno, mozno je to o bolesti. Ale ta je nic oproti tomu aku pocitis obrovsku ulavu a zabudnes na vsetko v tej chvili ako Simonko uzrie svet. Je to to najkrajsie na svete aj s tou bolestou. Tak sa tes, lebo sa mas na co ;-)) ;)) Prehrabni si vlasky a sup do toho obchodu vy dvaja na prechadzku . A daco fajne si kupte , bo poprechadzat sa treba , aj zamskrtit treba ;-))
    publikované: 25.05.2009 16:08:28 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ďakujem dievčatá a muž :)
    veď aj ja som si myslela, že pôrod je len jeden a že sa môžem spoľahnúť na odborníkov, ale vraj to nie je tak a je more názorov (ako by to malo fungovať), v ktorých sa učili plávať iní, ja na to nemám čas...

    a tak je vraj pre oboch najlepšie, aby boli hneď po pôrode spolu, až kým sa malý prvýkrát neprisaje...
    nič nevyvolávať a neurýchľovať...
    rodiť prirodzenou cestou...bez odlučovania a procedúr...ak je dieťa zdravé...
    a kopec iných info...

    idem sa napapať a potom skočím do toho obchodu, Šimka pohladkám jajaj :) to on má rád a ďakujem ešte raz za slová a podporu...ste milé

    viete, chcem dojčiť čo najdlhšie a vraj sú prvé okamihy veľmi dôležité, nechcem nič pokaziť...
    publikované: 25.05.2009 16:22:53 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. diuška :-P bude dobre :-)
    publikované: 25.05.2009 17:04:16 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. diuska
    ano lahko sa to hovori, ale je to pravda, nikoho nepocuvaj a ak ich aj pocuvas, tak si to neber k srdcu tak blizko, ako si to beries
    pocuvaj svoje telíšetko :)
    ani ja som nevedela, ze co to je porod a to som pritom rodila v Moskve a pozri, som tu aj s mojimi detmi
    tiez som sa bala prestrihnutia a nakoniec som citila iba take pichnutie
    fakt, bud uvolnena, nenapinaj svaly na tvari, ale na brusku
    no a po porode je celkom dobre zostat sama, pretoze sa musis vyspat co najviac a nabrat velmi vela sil pre buduce dnicky so Simonkom :)
    tak prepac, ze aj ja ti radim, papa
    publikované: 25.05.2009 17:35:48 | autor: olga (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Dionea sladká všetko bude :-)
    moc ti držím palce, aby všetko dobre dopadlo, a hlavne sa teším, ako budeš písať, že ako bolo :-)) drž sa dievča, máš to za pár :-)))) O_ô
    publikované: 25.05.2009 18:04:04 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Diuska:)
    uz sme o tom trochu popisali, vies, ze i ja som sa velmi bala toho, co pride. Nemala som ziadne predporodne cvicenia, porodnu salu som videla az "v priamom prenose", ale jedno mozem zodpovedne povedat:
    urobis vsetko, co budes moct, aby Simonko prisiel na svet v poriadku.
    Budes dychat, tlacit, robit vsetko, co bude potrebne...
    Verim, ze v dnesnej dobe personal na sale pochopi, ked budes chciet drobceka dlhsie tulit k svojmu telicku, je to nadherny pocit, tes sa prave na to, na prvy pohlad, prvy dotyk, pocitis ho inak ako teraz zvnutra:)
    Ak budes dost silna, verim, ze Ti Simonka nechaju, spolu sa budete ucit papkat mliecko, je uzasne pozerat sa na uzlicek mrviaci sa v perinke:)
    Veci su len veci...deti sa rodia vo vojnach, v biede, zdaleka nemaju to, co mame teraz my. Simonko ma vsetko, co potrebuje - maminu a tatina. Vsetko ostatne sa da kupit.
    publikované: 25.05.2009 18:17:50 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. v poslednom čase mám chuť na zmrzku...
    dala som si jedného Míša a je mi akosi lepšie a aj vďaka vašim komentom, ĎAKUJEM :)

    oli, ja nechcem zostať sama, možno budem mať ťažký pôrod a potom uvážim, že je lepšie si oddýchnuť...chcem ho mať stále pri sebe...aspoň po prvé kojenie...budem počúvať svoje telíčko, ako hovoríš...

    Dere, mám sladko v ústach :) a nestraš!!! ja viem aaaaaa

    hanuľka, keď na mňa to prichádza v takžch fázach...tie moje obavy...teším sa na to, čo príde po pôrode :) naozaj veľmi, aj tatinko sa teší, niekedy mám pocit, že viac ako ja a žiarlim :)

    pekný večer vám ;)

    publikované: 25.05.2009 19:01:14 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  14. joj a saguliak :) :P
    dík, šak ja viem...
    publikované: 25.05.2009 19:02:02 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Diuška :)
    netráp sa .....nič sa neboj , dopadne to dobre , si zodpovedná statočná žena, určite urobíš všetko čo je v tvojich silách a to je najdôležitejšie . Prajem Ti pekný deň a buď kľudná , oddychuj si , kým môžeš :))
    publikované: 25.05.2009 19:09:04 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Dionea, teba strašiť?
    ééééééj dievča začo ma máš, teším sa s tebou od okamihu, keď si tu malinkého na sonoobrázku dala :-) O_ô
    publikované: 25.05.2009 19:09:14 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  17. iris, Dere :)
    hovorí sa: "ja viem, že to prežijem", pravdupovediac som už myslela aj na to, čo ak nie...keď oddychujem, mám výčitky svedomia, ale je fakt, že mi ide všetko pomalšie a jednoduché veci nevládzem...dnes som v obchode kukla na svoje členky a skoro som odpadla :))

    nejde mi o to "nejako to prežiť", ja len nechcem mať doživotnú traumu z pôrodu ako niektoré ženy, ani si hovoriť, že po pôrode na všetko zlé zabudnem... ale urobiť všetko pre to, aby som v pohode odrodila, začala dojčiť a bez problémov v tom pokračovala...

    chcem cítiť, ako prichádza Šimko na svet a byť s ním...nie všade mi to dovolia...hm a nevedela som, že chcem tak veľa...
    publikované: 25.05.2009 19:17:09 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Dionea, ten strach je pochopiteľný, mali
    ho všetky, patrí to k tomu, je to ťažké, a nie je to strašenie, naozaj záleží na tom, čo na teba boh naloží,...a možno šťastie,...neviem,...my chceme ale bohužiaľ to čo chceme, neznamená, že to tak bude,...vždy chceme len to najlepšie,...skutočne ti aj to najlepšie prajem...a keby som mala ja v tejto chvíli za pár ako ty, mala by som opäť strach, a možno aj väčší, ako predtým po dvakrát,...Dionea, ale tá bolesť, tá "trauma",..to všetko ti to vynahradí, je to ten najkrajší pocit, privinúť si vlastné zdravé dieťatko k sebe,...a nezabúdaj, že každý človek má iný prah citlivosti na bolesť,...jednoducho, akokoľvek budú všetci s tebou, musíš tým prejsť sama,...dúfam, že si ma pochopila, ja nie som moc na komenty :-)))) O_ô
    publikované: 25.05.2009 19:34:12 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Dia,
    klud,usmev,odvahu,bude to dobre,uvidis a zvladnes to lepsie nez si myslis,vlastne zvladnete:-)drzime tu vsetci palce:-)
    publikované: 25.05.2009 19:35:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  20. ďakujem Dere a bonnie :)
    Dere, veď ja viem, že nestrašíš ;) ale viem aj to, že sa na pôrod dá tešiť a nemusí to byť traumatizujúce, pokiaľ sa rodí v pohode a žena počúva svoje telo...

    bonnie, dík ;)

    ja už vlastne nič neviem :(( veľmi ma unavuje myslieť na to...idem sa asi okúpať...
    publikované: 25.05.2009 20:00:44 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Diušík...
    strach je prirodzeným pocitom... hlavne keď ti na niečom záleží... ale podľa mňa sa nemusíš ničoho vôbec báť...

    Všetko dopadne dobre a bude tak ako to má byť :)

    Pekný večer vám prajem :)
    publikované: 25.05.2009 20:12:53 | autor: Kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. kiti :) ďakujem,
    aj Tebe peknučký večer ;)
    publikované: 25.05.2009 20:16:50 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Diuška, pekný večer :-)
    strachy zahoď za hlavu... nestresuj sa v tieto krásne dni :-))
    Všetko bude super, uvidíš.... :-)
    publikované: 25.05.2009 20:33:03 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  24. DIUS :)
    keby si vedela, aky strach som mala, ked som sla do nemocnice prvykrat (falosny poplach), ako som si poplakala... na druhykrat, ked to uz bolo ono, som tiez mala strach, ale nejako to preslo a potom som uz bola len nedockava, chcela som si uz Filipka privinut k sebe - poviem ti, je to neopisatelny pocit, v tej chvili som zabudla na vsetku predchadzajucu bolest, uvidis, zvladnes to :) mne sa Filipko na prvykrat ani neprisal, len ma trosku pooblizoval a keby si vedela, kolko mliecka sme mali a mame doteraz... nic sa neboj, este si spolu uzijete ;) straaaaaaaaaaasne drzime pasticky obaja, nech je to pre teba (pre vas oboch) nezabudnutelny zazitok (v dobrom) ;))) - a kedy je vyratany den D?
    publikované: 25.05.2009 21:04:45 | autor: zmokitko (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. rusalka, zmokitko :)
    žiadna predchádzajúca obrovská bolesť nebude a basta! len taká, ktorú zvládnem :) hm, to som ale hrdinka...nj

    zmokitko, ten deň je 10. júna a obom vám ďakujem, ja nakoniec stratím mliečko kvôli týmto zbytočným stresom :/

    pozdravujem Filipka a prajem vám, aj Tebe rusalka pekný večer ;)
    publikované: 25.05.2009 22:25:17 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Diuš:)
    joj , Diuš si zlatá :)) .....teraz už nie pôrod je tvojim strašiakom, ale sa bojíš, či budeš mať mlieko :) .. ani toho sa nemusíš báť, možno, stretneš tam takú, ktorá ťa na chvíľu nahradí ...Ja som tak dojčila aj cudzie dieťa :))
    publikované: 25.05.2009 22:42:30 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. hm, asi by som mala
    napísať, čo som sa dozvedela od novej kamošky Vierky, aby ste vedeli, čo mi vŕta v hlave a prečo som taká pojašená kvôli dojčeniu...je veľa vecí, ktoré sa robia a určite prežijem pôrod a nakoniec budem aj dojčiť, ale mne ide aj o to "ako" a či správne, resp. najlepšie, ako to ide...dieťa môže strácať na váhe aj kvôli nesprávnemu prisatiu, dojčenie (aj keď ešte nie mliečkové) hneď po pôrode znižuje výskyt žltačky a dokonca nie je nutné ani používať klystír a iné rutinné zásahy do pôrodu, len sa používajú schematicky...idem si kuknúť videjká správneho dojčenia a potom buvať ;) neskôr napíšem kratučký info článok, aby videli aj iné vystrašené mamnečky :))

    dobrú nôcku všetkým a ešte raz ďakujem za milé povzbudivé slová :)
    publikované: 25.05.2009 23:01:19 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  28. bojím sa mnohých vecí..
    ja som taký strachopud :/
    publikované: 25.05.2009 23:03:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Dionea...
    len smelo, strachopudík... Dobre bude. (-:
    publikované: 26.05.2009 01:05:00 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  30. Dius,
    Dobre rano :) tak teraz uz uvazujes o dojceni. Popravde, nemusis o tom uvazovat. Sme cicavce. Staci ho pritulit a ono si najde cestu samo. Nikto neuci novorodeniatko ako sa ma zivit. Ono samo na to pride a vedia, ze v prsiach je pre nich prestrete ;-)) Aj keby si mala strach a hrozila sa, ze zmeskas prilezitost , prides na to a nezmylis sa aj ked to bude prvykrat. Boh lasky je samouk a ten cit/pud ta na to sam privedie ;-). Je dobre o tom vediet a zaujimat sa.. a s ostatnym si poradia nase pudy, laska a cit/vnem. Mame to dane vo vienku. Vies, ze sa tesim , ako nam napises clanocek ake krasne to bolo, a ja si tu budem utierat slzicky a bude nam dobre mamickovsky, budeme sa tesit z cloviecika, kedy papal, kakal, pisal, ako sa usmial.. a tak ...;-)) ;)) Krasny den :))
    publikované: 26.05.2009 08:46:07 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. lasky a jajaj :)
    lasky, keď to ty povieš ;))

    jajaj :) kým o tom človek niečo nevie, je v pohode, aj ja by som bola...lenže som čítala, že sú prvé okamihy veľmi dôležité, bez ohľadu na to, či sme alebo nie sme na dojčenie vybavení pudovo...aj správne dojčiť sa musí učiť, inak nebude bábo priberať a ja môžem buď stratiť mlieko, alebo mať plné a zapálené prsníky...možno je niekedy lepšie vedieť o veciach menej :/ veď potom dám vedieť, čo a ako...dnes som vlastne nič nevybavila, len sa o tom rozprávala so sestričkami a vyzerala som jak pako heh...čo už

    pekný dník vám všetkým a ešte raz ďakujem :)
    publikované: 26.05.2009 15:59:51 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Diuska
    zvladnes, neboj, prajem velmi vela sil a trpezlivosti :)
    publikované: 27.05.2009 09:20:22 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014