dionea

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Strašidelná zborovňa a dva v jednom :)

     Každý deň ostávam v zborovni úplne sama, počuť len škrabot môjho pera na papieri, no ak používam tú červenú fikxku na písomky, nepočuť ani tú. V podstate mám ticho celkom rada, občas mi je smutno. Ticho a ten zvuk z pera pravidelne preruší jedna malá pani Danka, ktorá nám upratuje.
     Kolegyne ju veľmi nemajú rady, ale to preto, lebo sa nás zakaždým nedočkavo, ale i láskavo pýta, kedy jej naše kráľovstvo prenecháme, aby mohla zmiešať inak triedený odpad do jedného koša a vyniesť ho von. Na to vlastne ani nemusí čakať, robí to pred nami a ja by som si to ani nevšimla. Je to také malé usmievavé šidlo, ktoré má však strach z myší a monitorov. Nie poľných, ale počítačových :)
     Zakaždým ako utiera prach okolo klávesnice, sa prispatý monitor preberie, zažmurká na ňu a ona sa zľakne: "Tfuj, tá potvora na mňa blikoce, bodaj by ju!!" Už som ju učila kompíky vypínať, ale tie myši ju nie a nie poslúchať. Je netrpezlivá, ale aj veľmi výrečná, vždy prehodí slovko dve a ďalšie odo mňa čaká späť. No akonáhle sa medzi nás dve dostane iná osôbka (rozumej taká, čo zborovňu okupuje doobeda), potichučky odkráča von, aby svojim ševelením nikoho nerušila. Mne nevadí, je to veru milá osôbka s dvoma myšacími očkami a pekným úsmevom. Stará sa o troch nezamestnaných chlapov (to viete, muži a finančná kríza) a to je vám naozaj veľké umenie, najmä, ak chce každý z nich na obed niečo iné a navzájom si závidia. Vskutku premilené :)
    Táto malá žienka hneď ako vojde do dverí, srdečne ma pozdraví a slušne sa opýta: "Ako sa má dva v jednom? Bruško rastie? Malý futbalista kopká? Spinká?" A ja jej rozpoviem najväčšie bruškovské novinky. Keď jej mimochodom prezradím, že som hladná, o pol hodinku ma čaká telefonát z vrátnice, ktorý mi oznámi, že pani bufetárka zaskočila vyložiť tovar, tak nech rýchlo letím doplniť zásoby, aby malý nehladoval.
     A tak naše monitory strašia postaršie dámy, malý futbalista kope na pozdrav alebo si len tak chrapká a perá mlčia, keď sa dve baby rozprávajú o pôrodoch a iných životných zaujímavostiach. Napríklad to dnešné počasie bolo priam aprílové a Danka má jarnú únavu :))


prajem vám pekný večer, tak veru :)

vaša dva v jednom diuša :-*

Moje okamihy | stály odkaz

Komentáre

  1. píšeš si denník a vnášaš na blog atmošku
    zborovne, to je rarita, ja som nikdy v zborovni nebola, iba medzi dverami...:D
    Pozdravujem futbalistu.
    sa mi potento comp...
    publikované: 18.03.2009 19:27:51 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. čoko, zistila som, že sú učitelia dosť citliví
    keď sa zasahuje do ich svätyne :) ja to vnímam trošku inak, súkromie strácame už len tou masovosťou, je nás tam cca 40 cez deň...dovolila som nahliadnuť do tohto pre mnohých tabuizovaného priestoru aj wewe :) tiež sa asi cítila poctená a jedna kolegyňa pred dôchodkom zase veeeľmi pohoršená jej prítomnosťou :) nj, čo už...

    a čo sa ti s kompom? tiež žmurká? :)
    publikované: 18.03.2009 19:53:24 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. sa zasekol ked sme boli online
    lebo som ho prekrmila.
    Teraz ho upratujem, tak uz funguje hladsie.
    publikované: 18.03.2009 20:09:04 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Ale pamätám ešte tajomnejšie miesta
    a to boli kabinety, tak tam nás púšťali iba ojedinele, keď nebolo miesta pre delené hodiny.
    publikované: 18.03.2009 20:12:36 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. aha :)
    publikované: 18.03.2009 20:12:39 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  6. kabinety zrušili s mojim nástupom :))
    ale asi by boli lepším riešením, aspoň tam by sme mali kúsok pokoja, takto je hluk a chaos celý deň...ak by som si aj chcela niečo robiť cez deň, okolo sa deje veľa rušivých vecí...nedá sa
    publikované: 18.03.2009 20:14:36 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. jejda, Diuška,
    teraz sa upratovačky myškami a počítačmi strašia? No za mojich mladých čias sme si veru dávali osobnú námahu. S Evou sme strašili klasickým Húúú po chodbách a raz, ked nás naháňali, sme sa schovali do skrine na chodbe. Tá sa zabuchla a ako sme sa metali, tak sme so skriňou padli. Na dverovú časť. Vystrašené upratovačky nás vyslobodili a dlho nadávali na tých nevychovaných parchantov, čo im zle robia a aj tie úbohé dievčatká do skrine zavreli....
    ...pekný pupkatý večer prajem...
    publikované: 18.03.2009 20:45:31 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Dia, pekne si to...
    Na oslovenie Dia som si spomenula z našich prvých zoznamovacích začiatkov na blogu, keď som Ti dala také skrátene meno... :-))
    Všetci pedagógovia v jednej zborovni to je horšie ako všetci pracovníci hoci aj v banke. Tam má každý aspoň deliacu priečku a môže sa sústrediť na prácu. Ale už to tam ako tak "pobudneš" a po materskej určite niečo vykoumáš. Veď to by si nebola Ty... :-)
    publikované: 18.03.2009 20:46:52 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Diuš...
    ľúbi sa mi pani Danka. Vy triedite odpad a ona to zhrnie na jednu kopu... (((-: A že má troch veľkých chlapov doma, to jej nezávidím, musí byť super(wo)man.
    Tak sa pekne zväčšujte ďalej... ((-:
    publikované: 18.03.2009 20:49:35 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Pekný večer Diuška :-)
    Už po večeri?:-)
    publikované: 18.03.2009 21:26:06 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  11. :)) ahojte
    matahari, ty si teda číslo!! tá naša by pri vás zinfarktovala :))

    martuš, mmm, veru, nie je to nič moc, ale aj tak sa tam niekedy cítim osamelá, nie je ani čas sa porozprávať, poobede všetci utekajú domov, len ja tam zostávam ;)

    lasky, tak tak, nemá to jednoduché, ale zvláda to skvele :) na nete vyhľadávajú pravoné možnosti a vysiela chlapov za prácou :) a my si len potichučky rastieme a nemám ani predstavu, ako zvládnem toto malé chlápätko, nieto ešte troch :))

    rusalka, ja som ti zase vyhladla, pred chvíľou som dojedla mrkvu a pred tým som...škoda reči, ach...som hladnááááá, idem si dať banán :))

    ďakujem vám za komenty a prajem dobrú noc ;)
    publikované: 18.03.2009 22:00:54 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Pekne potesenie ;-)
    veru taku by trebalo mat vsade na zlepsenie nalady ;-)
    Pekny den prajem
    publikované: 19.03.2009 14:52:30 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  13. ahoj Ivanko :)
    a u vás niekto taký nie je, háá, kto by ťa potešil a rozveselil?
    publikované: 19.03.2009 15:03:23 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  14. pekny vecer aj
    vam Diuska :)
    845894654 - a toto ti moj Samko napisal :)
    publikované: 20.03.2009 20:57:35 | autor: olgita (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. ahoj olinka a samko ;))
    ďakujem a pozdravujem, veľmi ste ma potešili, aj som premýšľala, čo mi tvoj synček odkázal, nepýtala si sa ho? :) odkazujem mu 021280 ;)

    nádherný víkend vám prajem :)
    publikované: 21.03.2009 11:37:53 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014