dionea

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Skutočný príbeh o škriatkovi na dobrú noc :)

toto je jeden pokus o rozprávku, akýsi leitmotív, ktorý sa má kde tu objavovať na mojich hodinách...ak to vôbec deti budú chcieť, ak budú chcieť veriť, že škriatkovia existujú...

    Kedysi dávno, keď sa všetci mali radi a nebolo vojen, ani hádok, žili ľudia vedno so škriatkami. Keď im napríklad zapadla nejaká drobná vec do malej škáročky alebo potrebovali uspať svoje detičky, zavolali si škriatkov na pomoc. Vždy keď prichádzali, bolo počuť zvonenie malých zvončekov, ktoré mali pripnuté na svojich topánkach, no mohli ich počuť len tie deti a dospeláci, ktorí boli úplne ticho.

    Ej veru, odvtedy sa však ľudia zmenili a deti prestali veriť na škriatkov. Akoby aj nie, veď sú také hlučné, že sa k nim žiadny škriatok nemôže priblížiť ani len na sto krokov. Ak by sa o to aj pokúsili, určite by ohluchli od toľkého kriku. A musíte uznať, že hluchým nechce byť nik, ani škriatkovia. Rozpoviem Vám teda svoj príbeh o škriatkovi a jeho trápení.

    Jedného dňa sa mi stala neuveriteľná vec. Našla som malé stopy na stene v kuchyni a viedli až do skrine s piškótami. Myslela som si, že je to myš. Hm, lenže myši si predsa nenatierajú piškóty lekvárom, a tak mi to začalo byť podozrivé. Rozhodla som sa, že zistím, kto mi to kradne maškrty a natrela poličku lepkavým medom. Dala mi ho stará mama a verte mi, že by sa naň prilepila aj silnejšia myš. Tak som aj urobila.

    Sledovala som poličku prvý, druhý i tretí deň a nič. Na štvrtý deň som začala byť netrpezlivá, a tak som upiekla aj orieškovočokoládový koláč a šupla ho do skrine k piškótam. Celý byt rozvoniaval a ja som si medlila ruky dúfajúc, že tomuto už skutočne nik nemôže odolať, ani to záhadné stvorenie, ktoré mi kradne piškóty. A predstavte si, podarilo sa! Začula som jemné buchoty, dupoty v skrini, keď som sa rozhodla umyť riad po nedeľnom obede. Nedočkavo som priskočila ku skrini a čo som tam nevidela! Nejaké malé čudo na mňa vypliešťalo oči, malo totiž dlhý ružový jazyk prilepený o poličku, veľkú zelenú brmbolcovú čapicu a malý fialkový kabátik, všade okolo neho sa rozvaľovali omrvinky z koláča i piškót.

    Začalo to šušlať a prehovorilo: „Pofím, pufti ma, uf neputem mafkrtný, flubujem.“ Zľutovala som sa a nakvapkala trošku citróna na ten mlstný jazýčisko, ten poľahky rozpustil medík a vysilený piadimužíček sa oblizujúc posadil na tanier od koláčov.

„Kto si? Čo tu robíš?“ spýtala som sa ho prekvapene.

„Neublížiš mi? Nechcem odísť do dúhy.“ nedôverčivo sa na mňa pozeral a už už sa chystal utiecť.

„Do akej dúhy? To vieš, že nie, prečo by som to robila?“ snažila som sa ho upokojiť.

„Volám sa Bonifác a bol som veeeľmi hladný a ten koláč tak pekne voňal joooj, že som jednoducho neodolal.“ previnilo sa priznal Bonifác.

„No dobre, ale prečo si práve u mňa, odkiaľ si sa tu vzal?...a o akej dúhe to hovoríš?“ hrnuli sa zo mňa otázky jedna za druhou a nemali konca kraja.

„Hm, to sú ťažké otázky“ odfúkol si Bonifác, „pamätám si, že sme kedysi bývali pod koreňmi stromov v lese, no odkedy v nás ľudia neveria a deti sú príliš hlučné, je nás stále menej. Nedokážeme žiť bez lásky a keď cítime, že nás už nik nepotrebuje," fňukal maličký, "nechce sa nám dlhšie žiť. Škriatkovia sa potom rozplývajú v dúhe a noví sa už nerodia.“ pokračoval smutne Bonifác.

„Ahaaa, do dúhy...ach, ale veď to je strašnééé, ako by som ti mohla pomôcť?“ opýtala som sa hľadiac na tú smutnú malú tváričku.

„To ja veru neviem, no medzi škriatkami sa šepká, že to dokážu len deti a dospelí, ktorí v nás veria. Myslíš, že sa tu také deti ešte nájdu?“ pýtal sa ma s veľkou nádejou v očiach.

„Ach, to ti ja Bonifác nedokážem povedať ani sľúbiť, no jednu vec urobiť môžem. Poviem o tebe deťom, ktoré učím v našej škole a spýtam sa ich, či ťa chcú spoznať, či ťa ešte potrebujú, či ťa chcú vidieť a počuť, hm?“ snažila som sa ho trošku povzbudiť.

„To by bolo skvelé, a ak majú radi koláče a piškóty tak ako ja, určite si budeme rozumieť. Mohol by som im spievať uspávanky, rozprávať o svojich dobrodružstvách alebo im ukázať, čo ešte nevideli, zaletieť do krajiny nekrajiny, dotknúť sa hviezd, všetko všetučko, čo len budú chcieť.“ nadšene dupkal Bonifác a horlivo rozhadzoval ručičkami.

„No dobre, ale to sa ich musím spýtať a potom ti poviem, či sa s tebou chcú kamarátiť.“ s úsmevom som odvetila. „Zatiaľ môžeš byť hosťom v mojom dome a rada ti budem tíško načúvať, pri tvojich uspávankách zaspávať a v snoch lietať po krajine nekrajine, dobre?“

„Tak nech sa tak stane.“ súhlasil Bonifác a ťapli sme si na znak dohody.

    Odvtedy škriatok býva u nás doma a robí mi samé nezbednosti, veď predsa sami viete. Vymazáva mi písmenká v cvičeniach, prehadzuje slovíčka a schováva zošity, len som sa Vás deti zatiaľ nespýtala, či ho chcete spoznať a či ho vôbec ešte potrebujete? Čo Vy na to?


kopla ma Múza | stály odkaz

Komentáre

  1. akoze skriatkovia su dnes jednoznacne in :))
    .
    publikované: 23.10.2007 22:43:18 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no šak som si všimla :))
    len ešte nečítala...
    publikované: 23.10.2007 22:44:22 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. priznávam
    sa verejne..som neverná...minule som ťahala do postele IVANKU, dnes Teba...som zvedavá (nie ja grupáč, či iné) ale na príspevok:) ráno prídem:)))
    publikované: 23.10.2007 22:44:46 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Jejeeeej
    jasne, že chcem spoznať škriatka :-)) Len neviem byť veľmi ticho, tak aby hneď nezdupkal :-)))
    publikované: 23.10.2007 22:44:48 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. dievčatá :)
    vikinka, nikomu nepovieeem ;) ale nevera to bude tak či tak he he he

    rusalka, ale dnes si o tichu písala, verím, že sa k tebe priblížia ;) určite nezdupkáá
    publikované: 23.10.2007 22:53:25 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Diuskaaaa,
    aj ja chcem skriatka, aby mi rozpraval rozpravky o krajine-nekrajine a krasne sa pritom zaspavalo...Kto uz iny, ako Ty princezna, by mal mat skriatka? Dufam, ze posepnes Bonifacovi, aby poslal ku mne braceka...piskoty a lekvar som sice zjedla, ale hned rano kupim...
    publikované: 23.10.2007 22:59:41 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :)) hanuľka xi xi
    už by ti mal škrabkať na dvere, načúvaj ;)
    publikované: 23.10.2007 23:06:07 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Diuska,
    som same usko, na dvere skrabka zatial iba macka, idem si lahnut, mozno pride ku mne na vankusik a povie jednu z tych naj rozpravok, tesiiim sa a zdravim Bonifaca :)
    publikované: 23.10.2007 23:08:46 | autor: hanka, (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. diuš, detičky v školičke...
    budú počúvať so zatajeným dychom (ako som ja čítal) a som si istý, že Bonifáca poznať BUDÚ chcieť :).
    publikované: 23.10.2007 23:09:57 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. hanuška, hogúšik :))
    dievčatko a chlapček....snáď budú chcieť veriť, bojím sa, že nie :/ uvidíme zajtra, poviem Vám, ako to dopadlo ;) už sa mi smiali, čo si to vymýšľam heh a hanuška, zatvor očká, on určite príde :) možno na chrbte tej mačky ;)
    publikované: 23.10.2007 23:15:41 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Dia
    myslím, že deti budú nadšené :-)) Hoci sa už dnes škriatkovia až tak nenosia... Keď ich nedostane škriatok, tak určite ten voňavý koláč, na ktorý sa škriatok nachytal :-))))))
    publikované: 23.10.2007 23:26:09 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. hmm rusalka,
    ak by som ho doniesla na hodinu, určite ;)
    publikované: 23.10.2007 23:28:07 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Krasna rozpravka pre deti
    uz mam jedno oko zatvorene tak dobru noc Bonifac a Diuska skriatkovila
    publikované: 23.10.2007 23:36:23 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  14. ďakujeme Ivanko :)
    sladké dúhové rozprávky a ešte sladší božtek na líčko posielame na dobrú noc :*
    publikované: 23.10.2007 23:40:30 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  15. po ránu je to príjemné čítanie
    také škriatkovské.
    áno,odhaľ nám ho ;)
    publikované: 24.10.2007 08:33:57 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Aj ja mám...
    rád pohádky.
    Raz som sa ponúkol ,keď na chalúpke naša skupinka pařila, že o detičky sa postarám. Aby sme mohli aj o inom. Všeobecný súhlas a ďakovné pohľady mamičiek sa mi ušli. A aký som zlatý a že jasně.
    Mám rád o Ježibabkách. Mal som iba baterku po ruke, no výsledok exelentný.
    Detičky šaleli. A mňa naháňali mamenky po hore.
    Od vtedy mám zakázané, že ako rovno pre detičky.
    publikované: 24.10.2007 10:22:20 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  17. diuška
    spalo sa mi dobre:) odkazujem Tvojim detičkám, v škole aj doma...že škriatok mi do uška šepkal, ja som tíško spala, poukladal všetko za mňa, ráno som čistotu našla... mám preto nápad... daj svoj príbeh na papieri každému a na domácu úlohu nech napíšu svoj sloh a návrh prijatie či neprijatia Bonifáca do nášho sveta...:))) Keby si ho hľadala...je u mňa..je tu ticho a on kecá a kecá a pobehuje a hľadá, čo by zjedol a urobil, lebo roky rokúce ho nikto nepotreboval...:))
    publikované: 24.10.2007 10:23:07 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  18. :-)
    aj ja mám jednoho, zoznámime ich ? :-)
    publikované: 24.10.2007 10:42:05 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. dionea
    A mozem aj ja, dieta-nedieta skriatka? Ja na nich verim, urcite chodia aj ku mne a kadeco mi prehadzuju a popletu, kazdu chvilu mam nieco domotane, aj pismenka v slovach. Verim ze aj deturence v triede chcu skriatkov.....aby to bolo ako kedysi davno, ked sa vsetci mali radi a nebolo vojen, ani hadok, a aby zili ludia vedno so skriatkami a aby sme zase poculi ich zvonceky...
    publikované: 24.10.2007 14:38:13 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  20. teiduško, Miťo, vikina, kaktus, believerko :)
    teiduško, odhalím, a vari vieš tíško načúvať? :P

    Miťo, takú rozprávku o ježibabkách by som si chcela aj ja vypočuť :) a dávala by som ťa k deťom zakaždým :))

    vikina, to som rada, že sa u teba zastavil :) a joj, dám im napísať, len tento týždeň je už celý rozprávkový...aj deťúrence vymýšľali :) možno sem niečo z toho v piatok hodím ;) ale inak dobrý nápad, určite využijem :) inak ten Bonifác hm hm hm je poriadny svetobežník xi, ale nevie si rady, milé babenky miluje :)

    believerko...tak škriatkovský príbeh ťa neobišiel ;) nešlo mi to dať na blog, už od nedele, ale prišla som na to :)) a jasné, že môžeš mať svojho :) a asi fakt stačí veriť na škriatkov a svet môže byť lepší ;) len aby sa veľkí ujovia pri nejakých väčších katastrofách nevyhovárali na škriatkov :/

    kaktus :)) tak tu ju máš xi, dočkal si sa, len či si čakal takýto príbeh na dobrú noc :)) a jasné, že zoznámime ;) škriatkovia sú v podstate veľmi spoločenskí, len nám neveria, už sa poučili...
    publikované: 24.10.2007 17:30:27 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  21. a deťom sa to páčilo :)
    boli úplne ticho...malo to byť aj trošku výchovné, dosť vyrušujú a nechcem a ani nebudem na ne kričať...tak skúšam všetko možné :)

    a škriatka chceli, chcú ho vidieť xi...nevedia sa ho dočkať...len jedno dievčatko postrehlo dôležitú informáciu...že k ukričaným deťom sa ani nepriblíži...veru veru...tak som zvedavá, ako to pôjde ďalej...

    a dali mi jednotku :) oni ma totiž občas hodnotia, prešla som aj porotou primastar :D keď som im spievala ľudové piesne...možno si založím special učiteľskú knižku :))
    publikované: 24.10.2007 17:34:03 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  22. áno,ujo teiduško rád načúva
    hlavne čo sa deje u susedov večer :)
    A aj ja cem a cem škriatka vidieť a diušku spievať ;)
    publikované: 24.10.2007 17:40:03 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. :)) len to nie teiduško,
    škriatka v pohode ;) a nespievam, len na hodine, aj to som sa bála, ako to vypáli...mužíček mi hovorí, aby som neškriekala, že neviem spievať :)) a detičky sa ma pýtali, či učím aj hudobnú výchovu..no vyber si :D

    a u susedov? nemusíme ani načúvať...a preto, vždy keď sme hlučnejší, uvažujem, či niekto nepočúva heh...
    publikované: 24.10.2007 17:43:05 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  24. a nenašiel by sa voľný byt
    nad diuškovcami ? :)

    a čo sa spevu týka,detičky sú úprimné,takže možno diuška škrieka pekne ,hlavne že to ide od srdca,hlasiviek a pľúc ;)
    publikované: 24.10.2007 17:46:25 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. :) snažím sa...
    spievali sme všetci a páčilo sa mi, že sa nehanbia...ja som sa určite viac ;) nikdy som pred nikým nespievala...radšej

    a nad nami? hm, tuším niekoho vysťahujeme ;) zariadim xi xi...
    publikované: 24.10.2007 17:50:53 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  26. to je fajn
    ja som vždy v prvej rade na triangel búchal a spev som mal doživotne zakázaný ;)
    Nuž,nech to diuške pekne slávikuje a možno o Tebe ešte budeme v tomto smere počuť ;)

    jupí..budeme susedia ;)
    publikované: 24.10.2007 17:53:35 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  27. :D
    žeby vo Hviezdnej rote? a aj diuškovci sa novým susedom tešia heeeja heeeja hejsasa :)
    publikované: 24.10.2007 17:56:29 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  28. áno diuška
    je to ono, vravel som ti že som to zbežne prebehol a potom to tu už nebolo :-)
    jj, milí, spoločenskí , he he, ten môj je lump :-DD ale je sním sranda ;-) :-P
    publikované: 24.10.2007 18:00:57 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. :D ooooo, aj lumpov
    a srandistov máme radi ;)
    publikované: 24.10.2007 18:03:02 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  30. nuž diuška,
    myslím,že škriatok uja kaktusa sa Tvojmu spevu určite poteší..kdeže hviezdna rota ;)
    publikované: 24.10.2007 18:03:17 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. áno teide
    potešil sa, veru potešil :-)
    a chce ešte prídavok ;-))
    publikované: 24.10.2007 18:04:55 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. :)) asi už ohluchol..
    ale nie, to by som si nedovolila ;) tak mu ešte zaspievam, uspávanku?
    publikované: 24.10.2007 18:07:10 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  33. že ano, úspávanku
    a už aj zaľahol a nevie sa dočkať, ja ho nepoznávam :-))
    publikované: 24.10.2007 18:21:10 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Hajaj buvaj maličký...
    pssst, už sa začína :)
    publikované: 24.10.2007 18:24:44 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Aj tak še dá.
    Mna tiež preradila učiteľľka spevu do výtvarnej. Potom ma preradili z angliny na fránčinu. Z tej mna preradili na něminu. Tam som aj prischol. Chudatenko moja. Opozdene sa ospravedlňujem. A ruština, no to je kapitola sama o sebe. A latina a ešte s gréčtinou... o tom mi radšej nehovorte.
    No nejako som ušiel od témy. To robia tie peripetie životné.
    Spievam rád a často. A kde sa dá. A dá sa všade.
    Všetci trpia, no mna to uspokojuje.
    Však musia niečo vydržať, ta ne? Keď chcú byť perspektívni.
    publikované: 24.10.2007 18:25:00 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  36. :) Miťko,
    ja nerada trápim ostatných :)) ale predtým som to robila tiež he he, kým mi niekto nepovedal "a dosť" a ja poslúchla...a v čom je tá perspektívnosť?
    publikované: 24.10.2007 18:29:54 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  37. už sa spí,či ako ? :)
    publikované: 24.10.2007 18:32:15 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. a už chrní :-)
    dík diuška, objednávam si uspávanku aj zajtra, konečne bude kľudná noc ;-))
    publikované: 24.10.2007 18:33:16 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. :)) jasan,
    ale chlapci...pekne si umyť zúbky, do pyžamiek a šup ho do periniek aj vy :) no poďme,poďme...aj macíkov si môžete zobrať ;)
    publikované: 24.10.2007 18:39:48 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  40. no dobje ;)
    no..s macíkom,chcel som napísať,že ho nosím furt so sebou,ale radšej to nechám tak ;)
    Hajajte,búvajte a dadinkajte ;)
    publikované: 24.10.2007 18:42:55 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. ja ešte nechceeeéééém
    publikované: 24.10.2007 18:42:59 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. ešte som nebol na pivkooo :-)))
    publikované: 24.10.2007 18:43:27 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. :D och teiduch, kaktus
    hm hm hm..so sebou? ojojooooj

    a pivko do fľašky s dudlom a buvať!!! :D
    publikované: 24.10.2007 18:46:04 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  44. že s dudlom :))))
    no,idem čúrať ;)
    publikované: 24.10.2007 18:47:02 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. tak veru,
    aj vyčúrať sa treba, pivko by potom tlačilo a na mláčku v postieľke ste už priveľkí, či nie? no keď sa stane, nič sa nedeje ;)

    a už idem aj ja, kým budete buvať, budem sa rozprávať so škriatkom, máme na zajtra toho dosť...peknučký večer všetkým :)
    publikované: 24.10.2007 18:49:45 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  46. počul si kaktusko ? ;)
    s tým pivkom opatrne ;)
    publikované: 24.10.2007 18:53:27 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  47. No teda...
    to sa mi páči. Tak priamočaro. To je pekné. Disciplína musí byť.
    Však ako by to vyzeralo bez nej. Jeden nekonečný bord.l.
    A to sa mi na vás najviac , na celom svete, páči. Že tak jednotne a spořádaně.
    Ste fajn. A mamulienka je od toho, aby sa počúvala.
    A ja vám teraz rozprávku... O Ježibabenke.
    publikované: 24.10.2007 18:55:28 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  48. anoooooo :)
    a asi odtiaľto ani neodídem, ale pjosim, pjosiiim, už si idem lažkať, oki?
    publikované: 24.10.2007 18:58:18 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  49. dionea
    Dufam ze este nejaky skriatokovsky pribeh napises, upec kolacik, daj ho do skrinky, porozlievaj okolo med a ked sa lapi skriatok maskrtnik vypytaj si za kolacik nejaky skriatkovsky pribeh...uz sa tesim:)))
    publikované: 24.10.2007 20:26:16 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  50. No utekaj
    ne ze tu este budes pisat ale rychlo spat !
    a poriadne oddychuj,nech sa vladzes o skriatka starat.
    publikované: 24.10.2007 20:39:46 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  51. ivanko, believerko :))
    už som odbehla a zas sa vrátila...ale spinuškať ešte nemôžem a oddychujem aj pri vás ;) ak mi Boni rozpovie nejaké to svoje dobrodružstvo, napíšem a rada :)
    publikované: 24.10.2007 20:42:21 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  52. takze taaaaak
    On je to uz Boni:)))...no aj ja by som si zvykol chodit ku tebe na kolacik do spajzy, keby odtial rozvoniaval...to vies, do skrinky sa tazko zmestim, som kustik podrasteny skriatok, ale zato pribehy by som ti vedel porozpravat a potom mozno aj mne budes hovorit ze "Beli, noze hod este pribeh, poviem ho deturencom, ale aj blogerom co veria v skriatkov, ale aj dobrym kolacikom" :)))...
    publikované: 24.10.2007 23:24:56 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  53. :))
    asi ukecam Diusku a temana kaktusa, nech poslu Boniho aj sem a potom detickam aj na didgeridoo pri Diuskinom speve zahra :)
    publikované: 25.10.2007 02:07:35 | autor: essence (e-mail, web, autorizovaný)
  54. teman ess
    já ti ho rád požičiam, on sa rád zoznamuje, určite, ale je to divoch a veľký nezbeda :-)
    publikované: 25.10.2007 08:34:19 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. a musím sa ho spýtať
    ako sa vlastne volá :-) ale po včerajšej uspávanke ešte spí ;-))
    publikované: 25.10.2007 08:35:30 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. ess
    jeeejo, aj ja chcem pocut tajomne ponure tony didgeridoo...ved Australia je moja srdcovka
    publikované: 25.10.2007 08:51:42 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  57. a ja by som chcel počuť
    a vidieť Haku,veď N.Tealand je moja srdcovka ;)
    publikované: 25.10.2007 08:53:43 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  58. teda..nie Tealand
    čaj nepijem,ale mám som na mysli Zealand ;)
    publikované: 25.10.2007 08:55:01 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  59. teide
    Haku chcem vidieť aj ja :-)
    publikované: 25.10.2007 09:02:26 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. dobre kaktus
    poletíme ;)
    publikované: 25.10.2007 09:07:55 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  61. noo, dzeci sa este
    daju scisit, ale velky su hlucny aj ket su cicho. k takym skratek nedonde ani ket noci drichmu. potom jasne ze nevera
    publikované: 02.11.2007 13:14:15 | autor: balfaszjancsi (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Milá Dionea, ten recept
    na koláč môžeš dať do pľacu?
    Netušila som, že vypisuješ takúto fa;ntasy literatúru.
    príjemné.
    publikované: 02.11.2007 19:42:14 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  63. čoko :))
    especially pre teba hodím ;) a dík, aj Boni ťa pozdravuje, práve si mi sadol na plece, že aj on mal zlomenú nohu, dokonca aj noštek, keď mu ho pricvikli v šuflíku :)) a že sa nemáš báť, nôžka sa ti rýchlo zahojí a bude ako nová a že si máš trošku zamaškrtiť, aby ťa ani bruško nebolelo a ak nebolí, tak preventívne ;)
    publikované: 02.11.2007 19:53:21 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  64. balfaszjanci ;)
    chichúňala som sa pri tvojom nicku na inom blogu a hm, ty si tu u mňa veru vážnu myšlienku struhol, ejha :)
    a ťažké je to i s detičkami, mnohé už neveria...a dospelí? možno mali toho ticha málo, keď boli malí a možno ho bolo priveľa...ktovie? čo myslíš, prečo to tak je? veď aj oni boli kedysi deťmi, hm?
    publikované: 02.11.2007 19:57:11 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  65. recept pre ČOKO a pre tých, čo sú maškrtní ako naši škriatkovia :))
    Takže, na škriatkovský (veľmi jednoduchý) koláč budeme potrebovať mmmm:
    1 šľahačku (250 ml)
    2 dcl kryštálového cukru
    4 dcl polohrubej múky
    2 vajíčka (veľkosť cca polovica škriatka)
    1 kypriaci prášok
    1 vanilka (pre mlstné jazýčky aj dve)
    1 dcl mlieka (izbovej teploty, aby sa v ňom škriatok netriasol, ak doň spadne, treba myslieť na pracovné úrazy )
    0,5 dcl oleja
    1 alebo aj dve Margotky
    a od oka, koľko chcete pomletých orieškov (cca 10 dkg) +
    na posypanie aj nakrájané + čokoládová poleva

    Postup je veľmi jednoduchý, všetko zmiešajte dokopy, čokoládu Margot postrúhajte do cesta, pomiešajte, vylejte na vytretý a pomúčený plech, pečie sa na 180 stupňoch cca 15 minút, ale tí, čo škriatkom vypekajú, vedia, že sa to dá overiť špajdličkou, zapichnite ju do koláča a mrknite, či sa na ňu cesto lepí alebo ee...teplý koláč sa ešte potrie čokoládovou polevou (ak nie je po ruke čoko he he, urobíme ju zo 10 dkg masla, 10 dkg práškového cukru a 2 polievkové lyžice kakaa) a to by malo stačiť na taký jeden koláč, verím čoko, že sa ti podarí, nie je to zázrak, ale na škriatkov funguje ;)

    prajem dobrú chuť :)
    publikované: 02.11.2007 20:48:18 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  66. a viéš ty,
    jak son to mislel? aj ket velký nehovorá, ích rozum vyprává jak kofa na trhu. taký škrátek sa najvácej bojí práve teho. a ket aj dzeci hintak hlučá, no amentma. šak ty viéš, kecci učina. a to ty si struhla, ja son sa len išpiruval. mislín si, že by si mohla rozprávkama rozdzecit jenných aj druhých.
    publikované: 02.11.2007 21:00:41 | autor: balfaszjancsi (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. pekneee
    diuska. diky.
    publikované: 03.11.2007 21:25:08 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  68. dakujem Dionejka z a recept na skriatkovsky kolacik.
    bohuzial, este potrva, kym ho otestujem, no nepochybujem, ze ten recept funguje...:D
    publikované: 21.11.2007 20:31:26 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014