dionea

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

''Drahý, chcela by som sa milovať s iným mužom.''

      "Drahý, chcela by som sa milovať s iným mužom." povedala pokojne a rozhodne.
      "Miláčik, to nie je žiadny problém, povedz mi, kedy sa vrátiš domov a dávaj na seba pozor...a nechcete zostať tu? Možno by som sa k Vám pridal, ak nemáš proti tomu nič.... Deti necháme u mamy, hm?" povedal.
      "To je skvelý nápad drahý, vieš, že to tak milujem, ach, už sa neviem dočkať xi" rozkošne sa smejúc odvetila.

     
      Aké opovážlivé a nemorálne, nereálne a neprípustné? Ako by ste zareagovali, keby Vám Vaša zákonitá polovička prezradila, že myslí na iného muža, že sa trápi, pretože Vás miluje a nechce Vám ublížiť, pretože to nesúvisí s láskou, ktorú pociťuje voči Vám, že sa tým pocitom nedá a nechce vyhnúť a nechce k Vám byť ani neúprimná/ý a čokoľvek pred Vami tajiť. Nezmysel? Alebo, že sa mu/jej vo svojich predstavách oddáva tak často, ako len môže a že si nedokáže pre pocit viny a hanby poradiť s týmto problémom, napriek tomu, že nejde o fyzickú neveru? Ešte väčší nezmysel? Ako by ste reagovali Vy ženy, ak by ste vedeli, že sa Vášmu mužovi pri pohľade na krásnu ženu premietne pred očami erotická scéna a chcel by...alebo pozná konkrétnu ženu, s ktorou by tiež chcel, ale... 
     Pre väčšinu (zákonitých) párov je tabu rozprávať sa o príťažlivosti, skutočných pocitoch toho druhého a kvôli pokoju a pohode vo vzťahu sa tieto témy radšej neotvárajú. No nepochybujem o tom, že s týmito pocitmi bojuje väčšina z Vás a zostávajú utajené pred svetom a partnerni. Poznáme tie známe frázy o tom, že sú isté hranice a tie nehodno prekračovať, že ak nie si spokojný/á vo svojom vzťahu, čo väšinou znamená byť spokojná s jedným mužom/ženou, je lepšie ukončiť ho a hľadať naplnenie v inom náručí. Napriek tomu, ženy aj muži potrebujú prejavovať svoju príťažlivosť, túžbu po iných (ženách) mužoch, otvorene prejavovať svoje sympatie, náklonnosť, pretože je tu stále strach z toho, že by to ten druhý pochopil práve tak, ako ste to mienili.
     Máme strach z toho, aby sa naša radosť, láska, túžba voči druhému pohlaviu nepochopila tak, ako ju sami preciťujeme. Pokiaľ sa príjemné pocity pri rozhovore s opačným pohlavím dostavia, buď im vďaka anonymite necháme voľný priebeh alebo ich hneď na začiatku udusíme alebo máme výčitky voči svojim partnerom, ak zájdu ďalej. A je tu ešte ďalšia alternatíva - nechcené, ale nutné pokrytectvo a utajovanie pred polovičkami, pred svojimi priateľmi. Verejne tieto pocity nepriznávame alebo na ne po ich priznaní svojim priateľom veľmi skoro zabúdame. Veď iba nedávno si sa mi zverila, že miluješ iného muža, kým si chodila s Marekom a dnes ťa pohoršuje, že by sa tvojej zadanej kolegyni mohol páčiť niekto iný? Miluješ inú ženu a pripadá ti nemožné, aby tvoja žena milovala niekoho iného ako teba?
     Zažili ste už radosť z radosti iného človeka? Bránili ste sa jej? Je láska niečo iné ako prinášanie radosti tomu druhému? Žena pociťujúca radosť z cudzieho muža, či muž z inej ako svojej ženy? Čo tým strácame a čo nachádzame vo vzťahoch s inými ľuďmi? Ženami či mužmi? Netúžite ich občas pohladiť, vtisnúť bozk na pery či sa prejaviť inak ako je to prípustné? Zdieľať s niekým iným myšlienky, ktoré by mali zostať za dverami spálne, Vašej mysle a vzťahu dvoch milujúcich sa ľudí? Ako vôbec možno hovoriť o úprimnej a oddanej láske tam, kde človek zmyselne myslí aj na iných tak ako na svojho zákonitého? Ako to vôbec nazvať? Neverou myšlienkami i telom? Absenciou svedomia? Porušením posvätného zväzku, za ktorý je nutné kajať sa?
      Kde sú korene nášho strachu? Prečo je nutné potláčať svoje pocity a na verejnosti hrať rolu čestného a bezúhonného páru, ktorý zastáva tisícročiami uznávané normy morálky? Toľko otázok a ešte viac odpovedí. Chcela by som sa o tom s Vami rozprávať a to bez ostychu a strachu z kárania. Nie sme predsa malé deti a dokážeme byť úprimní k sebe aj k iným  luďom. Je to skutočne také jednoduché?
     Na začiatok len jedna jediná otázka: Ako by ste reagovali, keby sa Vám milovaný/á priznal/a k tomu, že miluje (túži po) aj iného muža/ženu a že jeho/ju tým nestrácate, pretože sa jej/ho city voči Vám nezmenili? Je vôbec možné pokojne sa rozprávať (trebárs len hypoteticky)  o takýchto túžbach a pocitoch? Uverili by ste tomu, že tým nič nestrácate, a že sa nemusíte báť rozchodu?

Vaša dumajúca dia :)

 
    

O slobode vo vzťahu mužov a žien | stály odkaz

Komentáre

  1. ty vies co dia :)
    otazka je dobra, ale ja .. netusim :)
    publikované: 31.05.2007 19:18:06 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  2. vitaj BV ;)
    a ako na teba pôsobilo čítanie o tejto možnosti? myslíš, že by sa o tom dalo rozprávať pokojne? alebo sme natoľko ješitní, že už len myšlienka nášho partnera na iného partnera je nám proti srsti? či je to prípad od prípadu iné?
    publikované: 31.05.2007 19:21:07 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. diuška netuším
    práve sa pýtam Adíka,ale ona vraj nemá také túžby,tak ti neviem..no,ale trojku už doma na pelechu praktikujeme,síce len s minipsom a vo všetkej počestnosti,ale praktikujeme :)
    Mimochodom,podobné túžby som mával,ale to len do okamihu,než k tomu došlo..teda,taký babinec to je hotová pogroma :)
    publikované: 31.05.2007 19:23:07 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :D mmmm
    dík teiduško za otvorenosť, tiež s tým nemám skúsenosti, len uvažujem, čo by sa dialo, keby...čo by si povedal Adík, keby sa ti zdôverila s týmto prianím? si natoľko zhovievavý a otvorený, že by ti to nevadilo a dokázal by si nad touto možnosťou uvažovať? alebo by to naopak znamenal koniec vzťahu? je možné byť prístupný pre viacerých partnerov? je to normálne? zvrhlé? aké? rozprávajú sa o tom ľudia, alebo sa boja?
    publikované: 31.05.2007 19:32:55 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. prave preto netusim :)
    ja by som pokojna bola, ale z ineho dovodu, uz niekolko generacii to chlapi v nasej rodine a chlapi chcejuci sa v nej ocitnut oznacuju za tu nasu "prekliatu hrdost" :) ergo burka (navonok) by sa nekonala .. racionalna potvora som tiez, takze s velkou pravdepodobnostou ani pod povrchom ..

    ale nevylucujem iny pocit, nie jesitnost, ale zahanbenost v zmysle "a to Ti uz nestacim?" ten by som vsak asi prezuvala len sama, navonok by som skor pokecala, snad aj suhlasila .. nejak verim a aj sa zvyknem spravat v zmysle hesla "Tvoj zivot, Tvoje rozhodnutia" ..

    ostat by to vo mne ale urcite ostalo a vztah k dotycnemu skor urcite poznacilo.. ak totiz vo vztahu nieco potrebujem, nie je to absolutna laska, ale velka dovera ..

    proste neviem :) citanie o moznosti posobilo dobre, nemam nic proti sexualne otvorenym vztahom, napokon ani mojim, ak ta vnutorna dovera vo vztahu ostava a to co je jej obsahom je pripad od pripadu ine :)
    publikované: 31.05.2007 19:35:05 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Neviem diuška
    ako by som reagoval,keby prišla s podobným návrhom.
    Ono,mať p osvojom boku ešte jedného maníka..ehm ehm a ešte nahého?? Kukať mu na pinďulu? Asi by som si dal tri desiny :)
    publikované: 31.05.2007 19:38:33 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  7. BV
    dokážeme byť natoľko silní, aby tým naša vzájomná dôvera neutrpela?
    alebo je dôvera vo vzťahu spojená s monogamiou? a túžba po inom človeku so zradou?
    premýšľam, či je túžba po niekom inom nevyhnutne spojená s tým, že človeku nestačí jeden partner...je nevyhnutné, aby človek túžil po inom človeku len v prípade, ak pociťuje nejaký nedostatok vo svojom pôvodnom vzťahu?

    tej zahanbenosti rozumiem...len by to možno v niektorých prípadoch nemuselo byť o pociťovaní nedostatkovosti jedného partnera, ale naopak o realizovaní celej svojej bytosti....znovu sa tu natíska otázka, či pri jednom človeku nemožno rozvinúť celú svoju osobnosť...

    publikované: 31.05.2007 19:48:24 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. a myslím,že osobnosť
    sa môže rozvinúť i pri jednej osobe,ba viac,než pri dvoch..to len tak,aby som čosi múdre riekol :)
    publikované: 31.05.2007 19:50:14 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  9. oki teiduško :)
    už viem, v čom je problém xi, niekedy sa dvaja kohúti vedľa seba neznesú, beriem...veď by sa mohli stretnúť aj bez teba ehm...môjmu mužíčkovi by sa z podobnej otázky naježili všetky chlpy na telíčku a zaujal by bojovú polohu...takže je fajn, ak nad tým vôbec dokážeš premýšľať bez toho, aby si pociťoval hnev ;) a ďakujem ti za odpovede
    publikované: 31.05.2007 19:54:01 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  10. rád odpovedám
    už od základky :)
    A keby to bolo bez mojej prítomnosti??
    To si radšej nepredstavujem.
    Pekný večer diuškovcom :)
    publikované: 31.05.2007 19:56:00 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  11. dia :)
    hovorim, pripad od pripadu je dovera o inom - a vobec nemusi byt spojena so sexom .)

    co sa zahanbenia tyka, vobec by to nebolo o tom, co citi druha polovicka, ale o tom, co citim ja .)

    a inak myslim, ze rozvijanie osobnosti nie je len o tom, kto je povedla, je proste o osobnosti :)
    publikované: 31.05.2007 19:58:01 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  12. asi by bolo aj dosť
    vyčerpávajúce venovať sa rovnakým dielom viacerým mužom, ženám....no dvaja milujúci sa ľudia nemusia vždy zdielať všetky svoje záujmy a témy....myslím, že priestor pre iného človeka by sa našiel u každého človeka....hlavne vďaka tomu, že každý z nás je iný...
    publikované: 31.05.2007 20:01:18 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  13. teiduško, BV
    viem teiduško prečo....naozaj si vážim, že si sa k tejto téme vyjadril...v otvorenom vžťahu by pomer bez partnera nebol neverou, realizoval by sa za súhlasu prvého partnera...no už len uvažovanie o tejto možnosti je dosť ťažké....

    BV, čo si mala na mysli pod tým "o osobnosti"? mala si na mysli sebarealizáciu bez ohľadu na podiel partnera, bytostné založenie človeka alebo niečo iné?
    publikované: 31.05.2007 20:08:17 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  14. a čo sa týka zahanbenia,
    asi je to podľa teba subjektívny pocit, ktorý nezáleží od pocitov partnera....nemá však na tom podiel? nebol vyvolaný jeho konaním, túžbou, pocitmi?

    ja som doteraz uvažovala skôr o absolútnej dôvere, fyzicke i duševnej...myslíš, že sa to dá oddeliť?
    publikované: 31.05.2007 20:13:56 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  15. prajem pekný večer :)
    a zatiaľ Vám ďakujem za komentáre...
    publikované: 31.05.2007 20:16:46 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  16. :)
    sebarealizáciu bez ohľadu na podiel partnera, napriek partnerovi, aj s partnerom a s dalsimi ludmi a s vesmirom :) .. neviem, Tvoj komentar o 20:01 ma trochu vydesil, monogamny vztah nevnimam ako implikaciu vzajomneho sa pohltenia, uz vobec nie v zaujmoch a temach .. ini ludia, ine temy, ine zaujmu maju myslim vzdy co dat partnerom jednotlivo aj ako paru .. pri niektorych hadam aj po sexualnej stranke, co nepopieram ..

    preto plati, co som napisala na zaciatku, netusim, ako by som reagovala, bolo by to velmi situacne a individualne asi ..

    co sa zahanbenia tyka, podiel by samozrejme mal, v tom, ze jeho navrh by ho vyvolal .. ale skor by to bol sebestredny pocit zlyhania, jesitnost, ktora kohutica ma to tromfla .. a mozno by sa vobec nedostavili, vsetko su to u mna len hypoteticke spekulacie :)
    publikované: 31.05.2007 20:29:07 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  17. BV :)
    tiež to vnímam tak ako ty....teda, že monogamný vzťah nie je vzájomným prekrývaním sa a pohlcovaním jednotlivých partnerov....a kým niektoré stránky, prejavy osobnosti človeka môžu partnera obohacovať, iné nie, pretože na ne nemusia nájsť spoločný priestor (a to nemyslím predovšetkým na sex) a je buď nevyhnutné, aby ich eliminoval alebo rozvíjal sám, či s niekym iným, priateľmi, deťmi....celým vesmírom

    tiež sú tieto moje písmenká špekuláciami...

    ja sama by som v prvej chvíli pociťovala celú paletu negatívnych pocitov, zahanbenosť, pocit menejcennosti, smútok, úzkosť i zúfalstvo a možno aj horšie....ale len v prvom okamihu....potom by to prešlo racionálnou analýzou, pretože ak som emocionálne zangažovaná v nejakom probléme, len ťažko sa mi triezvo uvažuje...a v tomto prípade som obrátila garde....no neviem, k čomu by som dospela a ako by som nakoniec reagovala....
    publikované: 31.05.2007 20:49:54 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Dius
    velmo zaujimavy clanok a naozaj tazka tema ale osobne si myslim,ze pokial je to v rovine myslienok tak snad sa to da zvladnut ale ako si poznamenala my muzi sme kohuti a neradi konkurenciu tak neviem neviem ten real hmmmm..... to by chcelo viac rozhovoru mozno nekonecnu doveru a dobreho virologa :-)
    Ale ako je zname vacsina zien pri sexe mysli na ineho chlapa,vacsinou celebritu :-) tak to uz je vlastne taka trojka akurat,ze jeden o tom nevie :-)

    Ako by som ja reagoval,neviem je to naozaj tazka otazka ale asi by som nebol velmi rad ....
    publikované: 31.05.2007 21:00:09 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  19. :) ja viem Ivanko
    väčšina žien vraj myslí na niekoho iného a chlapi zase snívajú o dvoch dievčatách, ktoré by sa venovali samé sebe hmmm....no nie je to zvláštne?

    prečo to tak funguje? a čo v rovine duševnej lásky? existuje absolútna láska na celý život bez myšlienky na niekoho iného? nie je myslenie na niekoho iného neverou a neúprimnosťou voči partnerovi? bolo by možné milovať dvoch mužov? dve ženy?

    ako ďaleko je od myšlienok k činom?
    publikované: 31.05.2007 21:12:38 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  20. od myšlienok k činom
    je ďaleko,aspoň v mojom prípade,že Always ? :)
    publikované: 31.05.2007 21:31:32 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  21. dia, ťažké otázky si nastolila
    Na jednej strane spektra možností stojí vernosť jednému partnerovi, na druhej prirodzená túžba po milovaní mnohých mužov/žien.

    Ako vo väčšine prípadov, najlepší je asi kompromis:
    vernosť v reálnom párovom vzťahu spojená so vzájomne tolerovanou promiskuitnosťou v (zdielaných) túžbach a fantáziách.

    Viem si predstaviť aj tolerované uskutočňovanie túžob a fantázií, no obávam sa, že s ním sa zvyšuje riziko narušenia alebo rozpadu párového vzťahu.
    publikované: 31.05.2007 22:49:30 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Teide
    to vies len ty ako daleko je od myslienok k cinom.
    publikované: 31.05.2007 23:28:06 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Diuska
    neviem ako daleko je od myslienok k cinom ale pre mna neexistuje moznost milovat dve zeny a veril som na absolutnu lasku na cely zivot.
    Myslenie na ineho/inu by som nenazval neverou,mozno neuprimnostou. Nevera je pre mna fyzicka zalezitost, som stary materialista ked milujem tak na 100 % so vsetkym co k tomu patri.
    Sny o dvoch babach hmmm zaujimave a co tak dvaja chalpi Dius ..... ;-)
    publikované: 31.05.2007 23:34:18 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  24. v tomto tiez plati,
    kto tvrdi, ze nepodviedol (alebo na to nemyslel) je ako ten, co hovori, ze nikdy neonanoval.
    Pred samotnou debatou dvojice by som hladal dovod nevery, resp. tuzby vyspat sa s niekym druhym. Je to fyzicka pritazlivost? Rovnaka vlnova dlzka? Chcem ju/ho stretnut aj potom? A vyspat sa znova? Som schopny/a po nevere sa milovat s mojim partnerom?
    Ak by sa debata, aku spominas, mala odohravat pred aktom, myslim, ze to dost nastrbi doveru, ktora doteraz bola. Ten druhy predsa musi rozmyslat nad dovodmi. Bez dovodu sa neudeje nic.
    Druha vec je priznanie sa k nevere po nej. Tam tolerancia, ucta, dovera nemusi byt nevyhnutne pokorena.
    publikované: 01.06.2007 00:17:28 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Bandol
    dobre si to opisal,veru je to tak bez vetra sa ani listok na strome nepohne a je pravda,ze ak to niekoho napadlo tak potom za tym nieco je, ci uz je to nespokojnost alebo ina vlnova dlzka. Ako debatu o sexe to beriem to je v poho ale ak by to slo uz do reality to uz je ina vec. O sexe a snoch sa da bavit normalne len kde je ta hranica ked to uz je o tuzbach or nesplnenych snoch.
    publikované: 01.06.2007 10:46:31 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Dijoneja moja...
    mňa by zaujímalo, ako by reagovala moja žienka, keby som jej povedal, že sa chcem vyspať s iným mužom :D
    publikované: 02.06.2007 23:22:20 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  27. komentare som necitala Dia
    ale za seba by som mohla povedat, ze. ze je to komplikovane, komplikovanejsie, nez uvodny rozhovor.
    ako si iste citala u hoga, obcas sa stane, ze mam sex bez lasky. jednak to nie je ono, a jednak dlho to nejde, ide to urobit raz, maximalne dvakrat, potom do toho, ci chces ci nie, ci si to priznas, ci nie, vstupuju city.
    a istotne si videla film neslusny navrh sa to myslim volalo.
    najlepsie je , ked o tom druha strana nevie, nie je to fer, ale je to tak asi najpriatelnejsie
    publikované: 04.06.2007 09:48:27 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  28. :) teiduško, Ivan, hfw, shaggy, Vierka
    teiduško a Ivanko....asi máte skúsenosti so vzdialenosťou od myšlienok k činom hmmmm alebo sa len tak doberáte? :)

    a inak sa zdá, že majú všetci v tejto otázke jasno, ďakujem Bandol, tvoje myšlienky a spôsob komunikácie mi prišiel triezvy a oslobodený od emócií, aj keď už samotný rozhovor o inom partnerovi za sebou skrýva podozrenie a hľadanie dôvodov tohto návrhu a skôr je tvoj návod výstrahou pre takýmto rozhovorom, asi by ho zvládlo len málo dvojíc...je zvláštne, že kým úprimné zdieľanie túžby so svojím partnerom pred samotným činom (ku ktorému po rozhovore ani nemusí dôjsť) je príčinou naštrbenia dôvery, rozhovor (priznanie sa k) po nevere ním nemusí byť...zaujímalo by ma, prečo si to myslíš

    Ivanko, na jednej strane hovoríš, že ak miluješ ženu, tak na 100 percent so vším všudy a pritom neodmietaš neúprimnosť, ktorá by teoreticky mohla patriť tvojim myšlienkam na inú ženu...myslíš, že nie je možné milovať dve ženy naraz? alebo nie je možné dať dvom ženám toľko lásky a pozornosti, ktoré by si dokázal dať jednej?

    hfw - tebou nastolený kompromis je ideálom, ktorý sa často naštrbuje a porušuje "vernosť v reálnom párovom vzťahu spojená so vzájomne tolerovanou promiskuitnosťou v (zdielaných) túžbach a fantáziách"....je potom neverou všetko, čo tieto podmienky prekračuje? existuje vôbec verná dvojica? čím som staršia, čoraz viac o tom pochybujem...

    Ivanko, niektoré túžby zostávajú nesplnenými snami, hlavne, ak tomu človeku záleží na šťastí vo vzťahu s milovanou osobou....napr. aj milovanie sa s iným (cudzím, či známym, milovaným) mužom....možno by niektoré túžby mali zostať za zámkou trinástej komnaty...

    shaggy - spýtaj sa jej ;)

    Vierka - myslím, že na tom niečo je...inak Vierka, mne by city nevadili, možno sú prekážkou vtedy, ak nie sú opätované alebo ak je tam iná prekážka....jednoducho nedokážeme byť k sebe úprimní, pretože prílišná úprimnosť zraňuje a preto je asi potrebné niečo nikdy nevysloviť, iné nikdy neurobiť a ak sa stane, že sa urobí niečo, čo by mohlo niekoho blízkeho zraniť, asi je najlepšie to tajiť...a to je myslím smutné...

    ale ďakujem všetkým, že mali odvahu a chuť premýšľať so mnou :) dobrú noc moji milí
    publikované: 04.06.2007 22:45:51 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  29. ved to prilisna uprimnost zranuje
    no keby si si predstavila, ze to co sa chystas urobit ty - spat s inym muzom -by urobil tvoj partner, a este k tomu by to nebolo len fyzicke, ale dokonca aj city... zacala by si sa bat. o vztah. co ak je druhav niecom lepsia, co ak ho zaujme natolko, ze mna sa vzda, co ak vedia prebrat aj temu, o ktorej my dvaj nedokazeme hovorit, co ak..... proste zacnes o sebe pochybovat, cize, moze to platit aj opacne (teda, ak to tak u chlapov chodi....)
    proste cele je to taka situacia, ze asi radsej vynechat :D
    publikované: 05.06.2007 09:36:24 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  30. týmto článkom som si to asi dosť pokašľala,
    pravdupovediac, nemal to byť návod na neveru, skôr potvrdenie tézy, podľa ktorej absolútna úprimnosť a komunikácia o všetkom medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa nechcú zraňovať, nie je možná...
    dokonca ani láska venovaná len jednému človeku, túžby venované len jednému partnerovi v celom živote človeka....láska sa nedá naplánovať, ani riadiť, len rozdávať a prijímať...
    a neúprimnosť, drobné klamstvá asi fungujú všade a to ma trošku hnevá, pretože si stále viac uvedomujem (nielen cez seba, ale aj cez priateľky), že to inak ani nie je možné...vlastne prečo hnev, či smútok, je to normálne, nie?

    a stopercentne je veľa žien, ktoré sú krajšie a príťažlivejšie ako ja, múdrejšie, zábavnejšie, rozumejú sa témam, o ktorým nemám ani páru a zmes toho všetkého by zaujala aj môjho mužíčka, pred tým si asi netreba zatvárať oči...ak stojí láska na tom všetkom a čomkoľvek z vymenovaného, sme zameniteľní....podľa všetkého, nie je vhodné dovoľovať partnerovi zbližovať sa s íným človekom (v rozhovore, fyzicky či psychicky), pretože tu hrozí zameniteľnosť...
    publikované: 05.06.2007 09:56:11 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Dia
    tak to v zivote chodi, sme zamenitelny, a uz to nie je ako kedysi, ze na cely zivot, a musis s dotycnou osobou zostat. Len si to nechceme priznat. vo vztahu, ked je vsetko ok neradi myslime na pripadny koniec, na to ze sa partner stretava aj s inymi zenami, a je mozne, ze ho niektora zaujme natolko, ze bude schopny obetovat sucasny vztah...

    a ja potvrdzujem, absolutna uprimnost je podla mna nie je mozna.... ved uz len male klamstva, ako ten obed bol vynikajuci drahy :D, existuju, a pouziva ich kazdy a bezne... necheme partnera zranit, ze sa mu teraz ten obed nepodaril.....
    publikované: 05.06.2007 10:04:50 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  32. :D och
    ten môj mi povie, aj keď mu to nechutí...len si neviem predstaviť, že by som ho vymenila za niekoho iného...
    publikované: 05.06.2007 10:13:02 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. :)
    hej, tak narovinu? :D
    ani ja som si nevedela predstavit, ked som sa rozchadzala s vtedajsim priatelom, tak pred cca 2,5 rokmi. ale bolo to take normalne.... som ho vymenila, a potom vymenili mna (este par krat...) :)
    publikované: 05.06.2007 10:15:44 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  34. :D Vierka
    ty si neskutočná a skvelá ;)
    možno mňa raz vymení, ja nad tým zatiaľ neuvažujem, asi som stále zaláskovaná, len sa musím zmieriť s niektorými vecami....ak ma za nejakú vymení, bude prvý....
    publikované: 05.06.2007 10:24:02 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. dakujem
    ale neviem, preco som neskutocna a skvela...
    publikované: 05.06.2007 10:41:42 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  36. pretože si Vierka
    bola úprimná a vtipná zároveň a hovorila si "narovinu" ;)
    publikované: 05.06.2007 10:49:30 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. :)
    no, bohuzial tak to bolo, vymenili ma, za byvale priatelky a za byvale manzelky. asi teda vsetci vedia preco sa vratili....
    publikované: 05.06.2007 10:51:41 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  38. mmmm
    zvíťazila ich pohodlnosť nad spoznávaním zaujímavej ženy? píšeš to, akoby nemali dôvod zostať...
    publikované: 05.06.2007 11:07:23 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. no neviem
    sama tomu nerozumiem
    jeden z nich kamaratovi hovoril, ze pri byvalej ma istotu...neviem, asi ju pri mne nemal... no nic, nech je s nou stastny, hlavne dlhooooo
    publikované: 05.06.2007 11:17:52 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  40. uz prispievam asi neskoro
    ked debata utichla :)

    ale...mozno som konzervativna...ale keby sa moj partner miloval s inou zenou v case, kedy by chodil so mnou...to by som neprekusla
    publikované: 11.06.2007 23:17:27 | autor: sofa (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. ale nie sofa :)
    myslím, že táto téma nezostala doriešená, možno čiastočne, som rada, že si sa zastavila ;)
    a myslím, že väčšina ľudí by reagovala ako ty, len ma zaujíma prečo ;) pýtam sa na samozrejmé veci, na ktoré dokážem odpovedať, ale skôr intuitívne ako verbálne...myslíš, že láska k mužovi nepripúšťa lásku, túžbu po inom mužovi? alebo naopak k žene?
    asi som v článku neoddeľovala sex od lásky....vadilo by ti, že s tou ženou mal tvoj partner niečo fyzické, alebo skôr, že by to fyzické mohlo prerásť do citovej podoby? vnímala by si to ako svoju prehru, nedostatočnosť? prečo?

    je to nepríjemná debata, ale aj tak sa pýtam a premýšľam nad tým, čo nám vlastne vadí ;)
    publikované: 11.06.2007 23:26:22 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  42. skusim sa zamysliet :)
    samozrejme, obcasne povzdychnutie typu "ach, tamten herec/ chalan v autobuse je ale fesak", nepovazujem za neveru :) pokial to zostane iba na urovni letmej poznamky, vtipu, je vsetko ok

    problem nastava, ked zacneme "tuzit" po niekom, s kym nechodime...ja sex od lasky neoddelujem, sex je pre mna fyzickym vyjadrenim lasky...mozno to beriem prilis zavazne - skratka, ked sa dvaja ludia spolu miluju, chapem to tak, ze chcu byt spolu aj "mimo postele"

    teda, sex s niekym, kto nie je moj partner, beriem ako podvod, popretie vztahu

    niektori ludia tvrdia, ze sex od lasky oddelit vedia, ja si to ale neviem predstavit...pravudpovediac, dobrodruzstvam na jednu noc prilis nerozumiem, ani tomu, ked v sexe nie je ziaden cit, "iba" fyzicka pritazlivost

    takze, asi tak (omg, som sa rozpisala nejak zrana:)
    publikované: 12.06.2007 09:43:22 | autor: sofa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014